Ingezonden persbericht


Persbericht / Press release

Arman Chan uitgeroepen tot Master of South American Wines 2004

Tijdens de zeer druk bezochte eerste editie van Culinair Friesland op Bilderberg Landgoed Lauswolt streden vier sommeliers in de finale om de fel begeerde titel Master of South-American Wines, een initiatief van het Chileense wijnhuis Santa Rita, importeur Noordman Wijnimport en The Wine & Food Association. Winnaar van de titel én de reis naar Chili werd de talentvolle Arman Chan, sommelier van De Proeftuin in Enkhuizen. Cecilia Torres (wijnmaker bij Santa Rita) was voor de gelegenheid overgekomen om persoonlijk de prijs uit te reiken. Overige finalisten waren onder meer sommeliers van de gerenommeerde zaken Château St. Gerlach in Valkenburg, Château Neercanne in Maastricht en Karel V in Utrecht.

Topdrukte in Beetsterzwaag

Meer dan 1000 consumenten en professionals genoten van de heerlijke kwaliteitswijnen en bijzondere gastronomische producten die in het kader van Culinair Friesland gepresenteerd werden. Het evenement werd georganiseerd door The Wine & Food Association in nauwe samenwerking met Lauswolt-chef Marc van Gulick en zijn gehele team.

Verspreid over vier zalen van het fraaie hotel-restaurant Lauswolt/De Heeren van Harinxma waren een veertigtal stands opgesteld, waar het publiek kon kennismaken van wijnen uit zo n beetje alle belangrijke wijnlanden en een keur aan gastronomische producten. Uiteraard was er ook veel aandacht voor de lekkerste producten die de streek te bieden heeft, zoals Friese kruidnagelkaas, paling uit het Sneekermeer, turfgerookt spek, biologische geitenkaas, gezonde sappen en siropen.

Kooksessies van hoog niveau

Hoe hoog het niveau ligt bij de chefs in de noordelijke provincies bleek tijdens de Chef s Masterclasses in de keuken van Restaurant De Heeren van Harinxma. Degenen die een toegangskaartje hadden bemachtigd, konden genieten van originele gerechtjes op basis van ganzenlever, rundvlees, vis, wild of chocolade, in combinatie met een bijpassend glas wijn. (M.m.v. Paul van Staveren (Hof van Sonoy, Blokzijl), Jacob-Jan Boerma (Restaurant De Leest, Vaassen), Theus de Kok (Restaurant De Echoput, Hoog Soeren), Chen Yu Yeh/Albert Kooij ( vegetarisch, i.h.k.v. de Nieuwe Chinese Menukaart en De Nieuwe Nederlandse keuken), Wim Zwaart (Restaurant Olivio, Harderwijk), Jean-Michel Hengge (Restaurant Muller, Groningen), Geerhard Slenema (Restaurant Onder de Linden, Aduard) Leendert Klaassens (De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag).



Ingezonden persbericht