Provincie Zuid-Holland

Regionale omroepen op schema

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de Voortgangsnota Regionale Omroepen Zuid-Holland december 2004 vastgesteld. Daarin wordt geconstateerd dat RTV Rijnmond en RTV West op schema liggen met het doorvoeren van de overeengekomen maatregelen. Verder zijn er perspectiefrijke aanknopingspunten om een verdergaande samenwerking tussen de omroepen te realiseren. Het college stelt aan Provinciale Staten voor om het toezicht door de onafhankelijk toezichthouder per 1 januari 2005 te beëindigen als de uitkomsten van zijn eindrapportage dat toelaten.

Gedeputeerde Erik (F.D.) van Heijningen: "We hebben met grote tevredenheid geconstateerd dat de omroepen de problematiek serieus hebben genomen. We stellen aan Provinciale Staten voor om het licht van oranje op groen te zetten, wanneer blijkt dat de randvoorwaarden voor beheersing van financiële risico's voldoende zijn ingevuld. Een eindrapportage van de onafhankelijk toezichthouder moet hierover in december duidelijkheid bieden."

Op 18 februari 2004 hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland besloten tot een éénmalig reddingsplan voor RTV Rijnmond en RTV West. Aan dit besluit werden stringente voorwaarden gekoppeld. Uit de kwartaalrapportages van beide omroepen blijkt dat zij zich langzaam maar zeker weer in de richting van een gezonde bedrijfsvoering ontwikkelen. Op basis van de huidige financiële gegevens is de verwachting dat beide omroepen tijdig met de eerste aflossingen kunnen starten.

Met RTV West is afgesproken dat zij per 1 juli 2007 begint met aflossen. In ver bandmetdegeplandeverhuizingin2006,zalRTVRijnmondhiermeeaanvangeninjuli2008.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22