Ingezonden persbericht


Portland Europe lanceert Centennial Discovery 4.52

Door middel van één klik doet de Discovery-agent zijn werk

Zoetermeer, 16 november 2004 - Portland Europe lanceert vandaag Centennial Discovery 4.52. Ten opzichte van de vorige versie is er één wijziging die meteen in het oog springt. De software is voorzien van beveiligingsopties die de integriteit van de werking, authenticatie en rapportage van de 'client-agent' waarborgen. Dát geeft organisaties die via publieke netwerken of internet hun IT-assets beheren de nodige gemoedsrust. De upgrade van de populaire asset-managementsoftware bevat meer uitbreidingen en verbeteringen. Zo is Centennial Discovery 4.52 nóg sneller en zijn de audits gedetailleerder. Daarnaast is de ondersteuning van platformen verbreed en een nieuwe auto-updating voor clients toegevoegd.

Voor organisaties met diverse IT-infrastructuren is er extra goed nieuws. De noviteiten die in Centennial Discovery 4.52 zijn ondergebracht, bevatten onder meer verbeteringen aan de Unix- en Mac-agents. Die werken nu op hetzelfde hoge auditniveau dat Windows-gebruikers reeds genoten. Bijkomend voordeel is dat de auditdata van alle platformen en locaties nu consistent zijn. Verder is het auditten van nieuwe machines sneller geworden. Door middel van één klik doet de Discovery-agent zijn werk.

Auto-updating

Ook het gebruiksgemak van Centennial Discovery is toegenomen. Versie 4.52 introduceert de auto-updating van client-agents. Volledige óf gedeeltelijke updates van de client kunnen voortaan direct vanuit het Control Center worden uitgevoerd. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: "Centennial wilde met Discovery 4.52 een oplossing creëren die niet alleen perfect werkt in testomgevingen, maar die ook tegemoetkomt aan alle eisen die 'real world'-netwerken aan dergelijke software stellen. Discovery 4.52 is volledig op basis van klantonderzoeken ontwikkeld. Met de sterk verbeterde client-agents én de geüpdate 'engine' voor het herkennen van software is Discovery nog altijd de beste en meest complete asset-managementsoftware. Bovendien is de oplossing door de vernieuwingen aan het Control Center ook nog eens het makkelijkst te installeren en te beheren." Discovery 4.52 herbergt nóg een opvallende optie. De agent kan 'thin client'-terminals onderscheiden van standaardmachines. Daarmee haakt Centennial direct in op de toenemende populariteit van thin clients.

Beschikbaarheid & prijzen
Centennial Discovery 4.52 is met ingang van vandaag verkrijgbaar bij Portland Europe. De prijzen voor een netwerk met 500 gebruikers beginnen bij ¤ 29,40 per werkplek. Bestaande klanten met een Support & Maintenance-contract kunnen gratis upgraden naar versie 4.52 (neem hiervoor contact op met Portland Europe).