Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 17 november 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Bermweg 490, woning uitbreiden.
Diezedal 14, woning uitbreiden.
Sint Francisbaai 33, carport bouwen.
Ringspoor 199, dakkapellen aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Diezedal 14, woning uitbreiden.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 18 november 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 10 november 2004:
Aïda 63, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Paradijsselpark 67, woning uitbreiden.
Lisztstraat 12, tuinhuisje plaatsen.

KAPVERGUNNING

Er is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende boom:

Verzenddatum 8 november 2004:
Frans Naereboutrede 6 berken

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

TIJDELIJKE REFERENDUMWET
Raadsbesluiten waarover een referendum kan worden gehouden

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 1 november 2004 de hieronder genoemde besluiten heeft genomen. Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.


1. De bepalingen uit de Kwaliteitsverordening kinderopvang 1997 in te trekken voor wat betreft kinderdagverblijven, buitenschoolse kinderverblijven en gastouderbureaus, op dezelfde dag dat de Verordening Wet kinderopvang gemeente Capelle aan den IJssel in werking treedt.

2. De volgende Verordening Wet Kinderopvang gemeente Capelle aan den IJssel vast te stellen.

Tegen de besluiten over het wel of niet referendabel verklaren van raadsbesluiten kan binnen zes dagen na de datum van dagtekening van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De verordening ligt ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunning en de Verordening Wet Kinderopvang gemeente Capelle aan den IJssel liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.