Provincie Groningen

Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
telefoon 050 - 316 49 11
fax 050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
GS investeren in het Grand Theatre
16 november 2004

Het college van GS stellen voor aan Provinciale Staten om een incidentele subsidie van ruim 34.000 euro te geven aan het Grand Theatre in de stad Groningen. De subsidie is bedoeld als bijdrage voor de investeringen in de technische faciliteiten in de studio en voor de vervanging van de houten vloer in de benedenzaal. GS verwachten dat met deze investeringen het Grand Theatre haar plaats in de culturele infrastructuur in de stad Groningen in de komende jaren kan blijven vervullen en versterken. En daarmee bijdraagt aan een aantrekkelijk woon-, vestigings- en bezoekersklimaat.

Door de vervanging van de houten vloer in de benedenzaal, wordt de continuïteit van voorstellingen voor de komende 15 à 20 jaar gewaarborgd. Naast een podiumfunctie, vervult de benedenzaal ook een belangrijke rol als repetitieruimte. Daarbij is een goede houten vloer van groot belang, met name voor dansvoorstellingen. GS gaan er dan ook vanuit dat de investeringen zullen leiden tot een toename van (podium-) activiteiten in het Grand Theatre.
Samen met het versterken van de culturele infrastructuur sluit dit alles goed aan bij het provinciaal Actieplan Culturele Infrastructuur Stad Groningen.

Dit Actieplan heeft als hoofddoel "het benutten en het verbreden van de culturele functies in de stad Groningen, zodanig dat wordt bijgedragen aan een aantrekkelijk woon-, vestigings- en bezoekersklimaat." Het gaat daarbij om het vergroten van de zichtbaarheid van kwalitatief hoogwaardige en vernieuwende cultuur, en het verbeteren van randvoorwaarden voor kwalitatief hoogwaardige en vernieuwende cultuur.