Provincie Groningen

Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
telefoon 050 - 316 49 11
fax 050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Kaart van Groningen en Drenthe voor sportvissers 16 november 2004

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben besloten een bijdrage van EUR 3.750 te verlenen aan de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe voor de productie en verspreiding van een sportviskaart. Op de kaart, die volgend voorjaar wordt uitgegeven, staan alle viswateren in Groningen en Drenthe. Daarnaast is er van alles te vinden op de kaart, zoals goede visstekken, visplaatsen geschikt voor minder validen, visbotenverhuur, te vangen vissoorten, visserijregels etc. In beide provincies zijn zo'n 50.000 geregistreerde leden van hengelsportverenigingen. Bovendien trekken Groningen en Drenthe ook vele sportvissers van buiten de provincie-grenzen aan, wat goed is voor het toerisme.

Het model voor de sportviskaart is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Sportvisfederaties (NVVS). Omdat de wateren in Groningen en Drenthe één stroomgebied vormen heeft de Hengelsportfederatie besloten voor beide provincies één kaart op de markt te brengen.

De basis van de kaart is een topografische kaart van Groningen en Drenthe. Op de achterzijde van de kaart zal voor sportvissers relevante informatie worden gedrukt. Daarbij wordt rekening gehouden met buitenlandse sportvissers, de belangrijkste visserijregels staan dan ook vermeld in het Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Volgens één van de door GS gestelde subsidievoorwaarden, zal de Hengelsport-federatie met Marketing Groningen afspraken maken over de beschikbaarheid van voldoende sportviskaarten voor promotionele doeleinden. In totaal worden er 50.000 exemplaren geproduceerd (kosten ongeveer 15.000 euro). Het provinciaal bestuur van Drenthe heeft al eerder besloten ook een bijdrage van 3.750 euro beschikbaar te stellen.