Protestantse Kerk in Nederland


Kerktelefoon beschikbaar via nieuw centraal netwerk

(16-11-2004)
Kerktelefoon weer toegankelijk en betaalbaar maken. Dat is het doel van een nieuw centraal netwerk dat op 15 november officieel in gebruik is gesteld. Dit gebeurde door de heer M. Frequin, directeur-generaal van het Ministerie van Economische Zaken. Het nieuwe netwerk is een initiatief van de Stichting (sIKN), waarin ook de Protestantse Kerk in Nederland participeert. Het netwerk biedt aansluitmogelijkheden voor de verschillende vormen van kerktelefoon die door sIKN zijn ontwikkeld (via kabel, ether of telefoonlijn).

De achtergrond van dit initiatief is de forse prijsstijging waar gebruikers van de kerktelefoon begin 2000 plotseling mee geconfronteerd werden. Toen besloot de KPN, gedwongen door toezichthouder OPTA, de tarieven van de kerktelefoon fors te verhogen. Dit leidde ertoe dat veel van de 100.000 zieke en bejaarde luisteraars hun abonnement hebben opgezegd en geen gebruik meer konden maken van kerktelefoon.

De stichting Intermediair Kerkomroep Nederland is een initiatief van het CIO (de koepelorganisatie van 22 kerken in Nederland) en de LOK (Landelijke Organisatie Kerktelefoon).

Meer informatie
Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van kerktelefoon kunt u terecht bij de sIKN, tel: (0348) 41 09 07. Daar kunt u ook een handzame folder aanvragen. De informatie staat binnenkort ook op de website van sIKN, www.sikn.nl