Politie Zaanstreek-waterland


KROMMENIE, AGATHEPARK
Beeld spelende kinderen terecht
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van diefstal van een bronzen beeld uit het park. De voorstelling van twee spelende kinderen bleek plotseling van de betonnen sokkel verdwenen en er werd aangifte gedaan bij de politiepost in Krommenie. Uit nader onderzoek blijkt het beeld meegenomen door gemeentepersoneel met de bedoeling het beeld te reinigen en terug te plaatsen. De voorzitter van het park is hierover niet ingelicht en deed daarom aangifte.

14:20 15-NOV-04
KOOG AAN DE ZAAN, STATIONSSTRAAT
Zaandijkers aangehouden met gestolen bromfiets
De politie heeft een 19-jarige Zaandijker en zijn 18-jarige passagier en plaatsgenoot aangehouden omdat zij op een bromfiets reden die van diefstal afkomstig was. Het tweetal viel op doordat zij zonder helm op de brommer reden die vorige maand in Westzaan is gestolen. De bromfiets is ter beschikking gesteld van de eigenaar en de verdachten zijn na verhoor heengezonden.

16:19 15-NOV-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN
Drankrijder veroorzaakt aanrijding
De politie heeft een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij bij een aanrijding betrokken was en vermoedelijk alcohol gedronken had. De man is met een personenauto achterop de auto van een 29-jarige man uit De Rijp gereden. De blaastest wees uit dat de verdachte meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in de uitgeblazen lucht had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is na verhoor heengezonden.

21:09 15-NOV-04
PURMEREND, AMAZONELAAN
Graffiti makers aangehouden
Twee 16-jarige Purmerenders zijn door de politie aangehouden terwijl zij bij verse 'tags' nabij de bussluis stonden. Tegenover de agenten ontkenden zij iedere betrokkenheid maar toen bleek dat hun namen er tussen stonden was er geen ontkennen meer aan. De jongens zijn ingesloten en de ouders in kennis gesteld. De politie onderzoekt of er van de verdachten op andere plaatsen in de stad 'tags' te vinden zijn.

06:05 16-NOV-04
PURMEREND
Man 'gepepperd' na verzet
De politie heeft met gebruik van pepperspray een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden die de agenten belemmerde bij een doorzoeking van een woning. De politie was met een machtiging de woning binnengetreden om iemand aan te houden. Op zoek naar de aan te houden persoon probeerde de 20-jarige de politie tegen te houden. Nadat hij hierbij gewelddadig werd is pepperspray gebruikt en is hij ingesloten.

16:36 15-NOV-04
ZAANDAM, BURG. IN 'T VELDPARK
Gestolen bromfiets terecht
Een 22-jarige vrouw uit Zaandam werd in het park aangesproken door een man die haar een bromfiets te koop aanbood. Zij is eerst met het framenummer op een briefje naar de politie gegaan waaruit bleek dat de bromfiets vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Twee dagen later kwam zij de man weer tegen en heeft zij hem de bromfiets afhandig gemaakt. Het brommertje is door haar direct bij de politie gebracht die een onderzoek naar de man instelt.

08:10 16-NOV-04
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Beeldschermen gestolen
Uit een kantoorruimte zijn bij een inbraak beeldschermen en een camera gestolen. Aan de achterzijde, aan de kant van de Hoogaarslaan, is een bovenraam vermoedelijk niet afgesloten geweest. Hierdoor is men vermoedelijk naar binnen geklommen. De technische recherche heeft sporen van de inbraak onderzocht.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-161104


14:30-17:30 15-NOV-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Verkeerscontrole

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandagmiddag een snelheidscontrole op de Dorpsstraat in Assendelft. Tien bestuurders werden aan de kant gezet omdat ze te hard reden of omdat zij en/of de passagier, geen autogordel droegen. Verder werden een automobilist die belde tijdens het rijden, twee chauffeurs die het inrijverbod voor vrachtauto's negeerden en vier fietsers die het knipperende rode licht bij een overweg negeerden bekeurd.

19:20-21:20 15-NOV-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)

Negeren rode licht komt bestuurder duur te staan

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werd maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Een 58-jarige man uit Heerhugowaard dacht aan een boete te ontkomen omdat hij door zijn radarverklikker gewaarschuwd werd. Surveillerende agenten hadden de automobilist echter even daarvoor door rood zien rijden en reden achter de man aan om hem verderop een stopteken te kunnen geven. Ter hoogte van de geparkeerd staande radarauto remde de bestuurder plots af. Eenmaal aan de kant bleek dat de bestuurder een radarverklikker in zijn auto had. Deze werd ter plekke in beslag genomen. De man kreeg een tweetal boetes: één voor het hebben van een radarverklikker (250 euro) en één voor het rijden door rood (95 euro). Tijdens de snelheidscontrole reed zeven procent van de bestuurders harder dan de toegestane 100 km per uur Er werd een hoogste snelheid gemeten van 142 km per uur.

16:25 14-NOV-04
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Vier keer zoveel drank op als toegestaan

Agenten hebben zondagmiddag op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Westzaan een dronken automobilist van de weg gehaald. De 43-jarige man uit Wolvega had bijna vier keer zoveel drank op als toegestaan. De eerste blaastest op straat gaf direct aan dat er sprake was van veel te veel alcohol. Een nauwkeurige ademanalyse op het bureau gaf aan dat het alcoholgehalte van de man 860 ug/l (= 2?) bedroeg. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Het was de tweede keer dat de man met een flinke slok op achter het stuur zat. Twee jaar geleden had hij de alcohollimiet bijna vijf keer overschreden en werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---- --