Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE AAN KOP IN WEST-EUROPESE MARKT VOOR DATA WAREHOUSING TOOLS

IDC-cijfers tonen aan dat Oracle IBM achter zich laat met sterk groeiend marktaandeel

De Meern, 16 november 2004 Volgens het nieuwste IDC-rapport* heeft Oracle de koppositie in de West-Europese markt voor data warehousing tools overgenomen van IBM. De IDC-cijfers over 2003 laten een stijging van 15,5 procent in marktaandeel zien, waarmee Oracle op een marktaandeel van 19,1 procent uitkomt op basis van inkomsten uit de afzet van data warehousing tools**.

Het grootste deel van de groei in de West-Europese markt voor data warehousing tools blijkt het resultaat te zijn van verlate investeringen uit het voorgaande jaar, aldus Christina Steensboe, programmamanager bij IDC s European Software Group. Dit zorgde voor een marktgroei van 11,6 procent, aanzienlijk meer dan in de twee voorgaande jaren. De positieve ontwikkeling in Oracle s algehele database-afzet in 2003 heeft zich ook vertaald in goede resultaten op het gebied van data warehousing.

IDC verwacht niet dat zijn eerdere voorspellingen voor dit jaar sterk zullen afwijken. De analist verwacht dat de West-Europese markt voor data warehousing tools een groei van 3 tot 6 procent zal doormaken in de voorspelde periode. De markt zal naar verwachting tegen 2008 een totale omzet van 3,2 miljard dollar vertegenwoordigen, met een jaarlijkse groei van 4,4 procent.

Gedegen inzicht in bedrijfsprestaties is vandaag de dag een absolute vereiste voor bedrijven die onderscheidend, flexibel en efficiënt willen opereren, aldus David Pryor, Oracle Vice President BI & DW EMEA. Data Warehousing functionaliteiten vormen een centraal onderdeel van een doeltreffende Business Intelligence-benadering. Deze plotselinge nieuwe groei in data warehousing management-producten laat zien dat organisaties zich nu realiseren dat ze actie moeten ondernemen. Het feit dat onze groei nog groter is dan die van de markt in West-Euopa getuigt van de bijzondere kwaliteiten van de data warehousing-mogelijkheden in Oracle Database 10g.

*West Europese Data Warehousing Tools 2004-2008 Forecast en 2003 marktaandelen van leveranciers.

**IDC verdeelt de markt voor data warehousing tools in drie segmenten: data warehouse generation, data warehouse management en data warehouse access. Volgens het IDC-rapport genereert Oracle omzet in alle drie de segmenten.

Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht