Politie Limburg-Zuid

Datum ( 16 november 2004

MAASTRICHT;
POLITIE LOST ZAAK OP VAN ERNSTIG MISHANDELDE MAASTRICHTENAAR

Woensdag 3 november 2004 heeft een rechercheteam van de politie Limburg-Zuid twee inwoners (27 en 32 jaar) van Maastricht aangehouden. De mannen worden ervan verdacht op woensdag 28 juli 2004 op de Dousbergweg in Maastricht een 52-jarige plaatsgenoot ernstig te hebben mishandeld die naderhand op de Dousbergweg in Maastricht werd aangetroffen.

Wandelaars troffen het zwaar gewonde slachtoffer omstreeks 07.00 uur aan en waarschuwden de politie. De man werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Hij bleek diverse kneuzingen en botbreuken te hebben opgelopen. Tengevolge van deze ernstige mishandeling werd het slachtoffer recentelijk nog geopereerd. De politie startte meteen een grootschalig onderzoek, waarbij in samenwerking met de afdeling recherche binnen het district Maastricht een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd geformeerd. Dit onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten op woensdag 03 november 2004.

De twee verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Beiden wordt poging tot moord/doodslag cq zware mishandeling ten laste gelegd. Zij zitten inmiddels in de gevangenhouding.

Kerkrade; politie bekeurt baldadige 'schutters'

Maandagavond omstreeks 19.00 uur werden twee 16-jarige jongens uit Kerkrade bekeurd omdat zij kort daarvoor vanuit een zolderraam van een woning aan de Akerstraat in Kerkrade met een imitatiepistool op voorbijgangers hadden geschoten. De 'projectielen' waren plastic kogeltjes met een diameter van 4 mm, die mechanisch met een kunststof imitatiepistool werden afgevuurd. Na enig speurwerk werd de identiteit van twee jongens bekend. Zij krijgen een proces-verbaal voor baldadigheid. Het pistool dat eigendom is van een vriend van het tweetal, werd inbeslaggenomen, omdat het niet van een echt is te onderscheiden en voor bedreiging of afdreiging geschikt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --