Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

16-11-2004

Werknemers E One verliezen baan door sluiting

De 52 werknemers van Emergency One Europe BV in Stellendam verliezen allen hun baan door het besluit van de Amerikaanse eigenaar alle activiteiten in Nederland te staken. Het bedrijf, in Stellendam, sluit op 31 januari volgend jaar de poort.

Reden hiervoor is dat het bedrijf niet voldoende orders binnenhaalt voor de productie van hoogwaardige blusautos voor vliegvelden. Bestuurder Gerard van Dijk van CNV Metaaltechniek betreurt het besluit ten zeerste. Het is een harde klap voor de mensen. En bovendien plotseling.
Inmiddels heeft de bond een personeelsbijeenkomst gehouden en een eerste overleg met de p&o-manager gehad. CNV Metaaltechniek wil een sociaal plan van hoog niveau. Bemiddeling van werk naar werk is hierbij het uitgangspunt. Van Dijk: Werk is tenslotte de beste verzekering tegen WW. Daarnaast wil de bond een flinke schadeloosstelling voor de werknemers, omdat volgens de bond het besluit tot opdoeken van de activiteiten volledig voor rekening komt van de Amerikaanse moedermaatschappij.

Nadere inlichtingen:

Gerard van Dijk (bestuurder CNV Metaaltechniek) 010 - 455 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6348 241