Gemeente Tilburg

bewonersbrief

Datum
16 november 2004

24 extra parkeerplaatsen In de Jan Erasstraat, Loek Lansdorpstraat, Pater Bleijsstraat en Pieter Brinkmanstraat

Door bewoners uit de Jan Erasstraat, Loek Lansdorpstraat, Pater Bleijsstraat en Pieter Brinkmanstraat wordt al jaren aangegeven dat er een tekort is aan parkeerplaatsen. Er wordt veelvuldig fout geparkeerd en zorgt voor de nodige overlast en onveilige situaties. Daarom heeft de gemeente besloten om hier extra parkeerplaatsen te creëren

Extra parkeerplaatsen

Naar aanleiding van deze klachten is er door een verkeerskundige bekeken of er extra parkeerplaatsen te creëren zijn bij deze flats. De bestaande parkeervakken kunnen worden uitgebreid met 24 parkeervakken, verspreid over de vier straten. In de Jan Erasstraat komen 7 extra parkeervakken, in de Loek Lansdorpstraat 6, in de Pater Bleijsstraat 7 en in de Pieter Brinkmanstraat komen 4 extra parkeervakken.

P-bord

Ook wordt er aan het begin van de straten een P-bord geplaatst tegelijk met de aanleg van de parkeerplaatsen. Dit betekent dat er alleen maar in de vakken geparkeerd mag worden. De politie gaat hier ook op controleren en waarnodig een bekeuring uit schrijven.

Uitvoering

Naar verwachting wordt dit werk begin 2005 uitgevoerd. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer informatie
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 542 80 75.

---- --