Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 16 november

Hoorn 16-11-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

Medemblik, maandag 15 november 2004.

Maandagavond werd op de Westersingel een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden zes fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Twee autobestuurders reden te snel en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij het rode verkeerslicht negeerde.

Rijden onder invloed van alcohol.

Zwaag, dinsdag 16 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 44-jarige vrouw uit Zwaag aangehouden op de Wogmergouw. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. Een blaastest om het alcohol percentage vast te stellen mislukte. Hierna is met toestemming van de vrouw een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Diefstal landbouwtractor

Hoogwoud, maandag 15 november 2004.

Maandag heeft de gebruiker van een landbouwtractor aangifte gedaan van diefstal van het voertuig. De aangever, die het voertuig huurde van een bedrijf uit Sijbekarspel, had de tractor geparkeerd op een brug bij een stuk land aan de Gouwe. Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur stond de tractor nog op zijn plaats. Omstreeks 23.45 uur zagen bekenden dat het voertuig was verdwenen. Het gaat om een landbouwtractor van het merk Renault, type 651. De tractor is oranje van kleur.

Snelheidscontrole

Hoorn, dinsdag 16 november 2004.

Dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Willemsweg. Ter plaats geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Ongeveer 50 voertuigen passeerden het meetpunt. Zeven van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Politie zoekt getuigen van vandalisme

Stedebroec, dinsdag 16 november 2004.

In het afgelopen weekend hebben onbekenden een groot aantal pamfletten verspreid met teksten die waren ondertekend met de naam Het Westfries Legioen. Daarnaast werd een aantal verkeersborden beklad met hakenkruizen. De politie in Stedebroec is inmiddels een onderzoek gestart naar de daders van het plakken en bekladden. Deze feiten werden aangetroffen in Grootebroek, Hoogkarspel, Enkhuizen en Andijk. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze vorm van vandalisme en die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader(s). Zij worden verzocht contract op te nemen met de politie in Stedebroec, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).