Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 november 2004

(

Katwijk - Aanrijding

Een 52-jarige fietser uit Noordwijk werd op woensdag 16 november rond 07.15 uur op de Valkenburgseweg aangereden door een 28-jarige automobilist uit Katwijk. De man reed op zijn ligfiets over het fietspad en sloeg plotseling linksaf. De achter de man rijdende automobilist kon de man vervolgens niet meer ontwijken. Met onbekend letsel is de Noordwijker overgebracht naar het LUMC.

Hazerswoude - Rijndijk - Politie houdt verdachte van diverse misdrijven aan
Met de aanhouding van een 39-jarige in Hazerswoude-Rijndijk verblijvende man denkt de politie een groot aantal misdrijven in de gemeente te hebben opgelost. De misdrijven, brandstichting, stalking, inbraak en vernieling, veroorzaakte grote onrust en angst bij de slachtoffers. De man werd maandag 15 november in Hazerswoude-Rijndijk aangehouden. Een uitgebreid politieonderzoek ingesteld naar aanleiding van de diverse misdrijven leidde uiteindelijk tot zijn aanhouding. De verdachte wordt donderdag 17 november bij de rechter-commissaris voorgeleid.
De verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor een brandstichting in een woning aan de Rijndijk. De brand brak op zaterdag 27 december 2003 kort na middernacht uit. Daarbij werd voor 170.000 euro schade aan de woning aangebracht. De bewoners waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet thuis. De verdachte brak daar in, stal daar ondermeer een aantal dvd's en audio-apparatuur en stak vervolgens de woning in de brand.
De verdachte probeerde op zondag 30 november 2003 de woning van een bewoonster in de wijk Rhijnenburg brand te steken. Een stapel kranten was in de bijkeuken in brand gestoken en veroorzaakte een grote rookontwikkeling.
De verdachte viel een andere bewoonster in dezelfde wijk lastig. De verdachte probeerde ook in de nacht van zondag 30 november op maandag 1 december 2003 in haar woning in te breken.
Eén van de slachtoffers voelde zich zo onveilig in haar eigen woning dat ze overwoog om te gaan verhuizen.
De politie sluit niet uit dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie zoekt man voor poging tot aanranding
De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 26 oktober een 17-jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel op de 's Gravenweg probeerde aan te randen. Het meisje fietste op de grens met Capelle aan den IJssel ter hoogte van het afgebrandde café De Rode Leeuw toen een wit betselbusje model combi haar weg blokkeerde. Een man stapte uit, sprak haar aan, pakte haar beet en deed oneerbare voorstellen. De man liet haar los toen een passerende bestuurder van een donker groene auto het vermoedelijk niet vertrouwde, stopte en vroeg wat er aan de hand was. Hierop stapte de belager van het meisje in zijn witte combi auto en reed weg. De gestopte automobilist reed hierna ook weg. In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met deze automobilist. Mogelijk heeft hij belangrijke informatie die kan leiden tot de aanhouding van de belager van het meisje. Ook eventuele andere getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844 (lokaal tarief). Van de belager van het meisje is bekend dat het gaat om een man met een opvallende puistenbaard die een bril draagt waarvan de sterkte van de glazen maakt dat zijn ogen kleiner lijken. Op het witte busje was vermoedelijk een opschrift aangebracht.

Ouderkerk a/d IJssel - Politie zoekt schennispleger
De politie is op zoek naar een man die op maandag 15 november zijn geslachtdeel toonde aan een 7-jarig jongetje uit Ouderkerk aan den IJssel. De jongen werd tussen 18.55 en 19.15 uur op de Rozenlaan terhoogte van het parkplantsoen aangesproken door de man. Hij vroeg de jongen in de bosjes mee te gaan zoeken naar zijn witte hondjes. In de bosjes toonde hij zijn geslachtsdeel aan de jongen. De politie stelde na de melding onmiddellijk een onderzoek in maar trof de man niet meer aan. Het gaat hier om een man van tussen de 25 en 30 jaar met een stoppelbaard en mager postuur. Hij was gekleed in een rode trui en donkerkleurige werkbroek. De politie vraagt mensen die de man rond dat tijdstip in de omgeving van het park gezien hebben contact met haar op te nemen via 0900-8844 en te vragen naar de politie in Ouderkerk aan den IJssel.


------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326