Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Winterdijkplein krijgt extra sport- en speelvoorzieningen

De aanleg van het tweede gedeelte van het herinrichtingsplan voor het 'Winterdijkplein' aan de Winterdijkstraat en de Uiterwaardenstraat kan beginnen.
Het dagelijks bestuur van stadsdeel ZuiderAmstel heeft daarover vandaag besloten. Er is eerst gewacht op besluitvorming over een ondergrondse parkeergarage onder het Winterdijkplein. Onlangs is gebleken dat een besluit hierover nog lang kan duren. Het is volgens het dagelijks bestuur niet redelijk om de sportclubs en bewoners met een half ingericht plein te laten zitten. Mocht er alsnog een ondergrondse parkeergarage komen, dan kunnen de kosten van het herstel van het plein worden verwerkt in de raming voor die garage.

Het nog aan te leggen tweede gedeelte bestaat uit: een openbare tennisbaan en een voetbal-/basketveld. Voor de kleinere kinderen komt er een tweede speelplek die in overleg met de buurt en de scholen volgend voorjaar wordt ingericht. De tennisclub krijgt er nog een vierde baan bij naast de nieuwe drie andere banen. Na inspraakavonden heeft in 2003 de stadsdeelraad het gefaseerde herinrichtingsplan vastgesteld. Het stadsdeel is daarom dit voorjaar al begonnen met de aanleg van drie tennisbanen, skatevoorzieningen en een kinderspeelplek. Dit eerste gedeelte is nu afgerond, maar er komt ook nog een vernieuwd clubhuis. Het clubhuis is samen met het tweede gedeelte in de zomer 2005 klaar.