NSGK
http://www.nsgk.nl

Jochem van Gelder collecteert in Friesland


- Landelijke collecte van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

- NCRV-corifee op pad in Stiens voor kinderen met een handicap

STIENS, 16 november 2004. Wat doet presentator Jochem van Gelder op een regenachtige dinsdagmiddag in de straten van Stiens, een dorpje op het Friese platteland? Hij gaat langs de deuren met een collectebus om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap, onder het motto 'je bent nooit te bekend om te collecteren'Dat hoort er allemaal bij als je behalve kindervriend ook ambassadeur bent voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Jochem van Gelder, bekend van tv-programma's als Praatjesmakers en Huis op Stelten, heeft iets met kinderen. 'Ik ben zelf vader van drie gezonde zoons. Maar er zijn ook kinderen die het een stuk minder getroffen hebben. Kinderen met een handicap hebben een extra steuntje in de rug nodig', aldus Jochem. Daarom zet hij zich al vier jaar in als ambassadeur van de NSGK. En daarom gaat hij ook met de collectebus op pad. In de natte straten van Stiens krijgt hij in elk geval een warm welkom.

De NSGK houdt van 15 t/m 20 november haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus op pad voor kinderen met een handicap. 'Mensen denken wel eens: collecteren, da's zo'n gedoe. Maar het is juist een manier om in een paar uur tijd echt iets te kunnen bijdragen', zegt Jochem. 'Het geld wordt bijvoorbeeld besteed aan aangepaste speelplaatsen of speciale vakanties.'