Amsterdam RAI

Europort 2005
28 sep 2004

SAMENVOEGING EUROPORT EN ROTTERDAM MARITIME

Nederlandse maritieme vakbeurzen bundelen krachten

Ingegeven door de veranderde marktomstandigheden hebben de organisatoren van Europort (Amsterdam RAI) en Rotterdam Maritime (Ahoy exhibition, congress event management) besloten tot samenvoeging van deze internationale maritieme vakbeurzen. Ahoy ECEM neemt daartoe Europort over van Amsterdam RAI B.V. met het doel deze te integreren in Rotterdam Maritime.

Recent onderzoek toonde onlangs aan dat de Nederlandse maritieme sector de voorkeur geeft aan één maritieme vakbeurs in de oneven jaren in Rotterdam. Ondernemers die zich zowel nationaal als internationaal willen profileren, hadden tot nu toe de keus om deel te nemen aan Europort in de oneven jaren en Rotterdam Maritime en de Duitse maritieme vakbeurs SMM in de even jaren. Met het samenvoegen van de twee beurzen ontstaat een grote, internationale maritieme vakbeurs die alternerend met de Duitse beurs in de oneven jaren plaatsvindt in Ahoy Rotterdam.

Martin Bloem, Directeur van brancheorganisatie Holland Marine Equipment: Wij zijn zeer verheugd te horen dat er voortaan in de oneven jaren één Nederlandse vakbeurs met een internationale signatuur in Rotterdam wordt georganiseerd. Extra belasting van personeel en budgetten van het maritieme bedrijfsleven wordt hiermee voorkomen en dat is in het belang van de hele maritieme sector. Deze oplossing kent alleen maar winnaars!

De combinatie van Europort en Rotterdam Maritime, vakbeurs op het gebied van binnenvaart, visserij, koopvaardij, kustvaart, handelsvaart, baggerindustrie en haveninrichting, zal vanaf 2005 in de oneven jaren in november plaatsvinden. De eerstvolgende editie van Rotterdam Maritime staat op het programma van 16 tot en met 20 november 2004 in Ahoy Rotterdam.

Amsterdam/Rotterdam, 28 september 2004


---
Noot voor de redactie /