Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Conservatieve agenda voor economische dynamiek

Amerikaanse econoom Daniel Mitchell geeft lezing voor Edmund Burke Stichting

Wim Kok is somber, zo melden de kranten. In een economisch advies aan de lidstaten van de Europese Unie stelt hij vast dat de Europese economieën nog lang niet zo dynamisch en concurrerend zijn als de Europese regeringsleiders zich in 2000 in Lissabon hadden voorgenomen. Europa zit economisch in het slop, terwijl de economieën van de Verenigde Staten en Azië wel snel groeien.

Hoe zou dat nu komen? Omdat de EU-landen en -instellingen te weinig 'toewijding en actie' tonen om Europa niet alleen de sterkste economie van de wereld te maken maar ook de huidige sociale voorzieningen en milieustandaarden te behouden?

Vanuit een conservatieve optiek zijn dit precies de verkeerde keuzes. Maar wat zou er in de Lissabon-agenda hebben gestaan als die door een conservatief was geschreven met enig begrip voor het belang van de vrije markt, de noodzaak van belastingverlagingen en meer concurrentie?

Met gepaste trots kondigen wij hierbij aan dat een vooraanstaand Amerikaans econoom - de heer dr. Daniel Mitchell, verbonden aan de Heritage Foundation (een conservatieve denktank uit Washington) - naar Nederland komt om voor de Edmund Burke Stichting een lezing over dit onderwerp te geven.

Wij willen u hierbij van harte uitnodigen deze lezing bij te wonen.

Wanneer? dinsdagavond 16 november, 19.30 uur (inloop en koffie; lezing om 20.00 uur) Waar? Hotel Novotel, Den Haag, Hofweg 5-7, Den Haag Wie? Dr. Daniel Mitchell (Heritage Foundation)
Over? Een conservatieve agenda voor concurrentie en economische dynamiek

Voor meer informatie over de spreker, zie:
http://www.heritage.org/About/Staff/DanielMitchell.cfm



Ingezonden persbericht