Gemeente Rotterdam

Commissieberichten 15 tot 19 november

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 16 november, 09.30 uur
Een van de bespreekpunten is het collegevoorstel om de RET te verzelfstandigen. Naar verwachting zal het voorstel nog dit jaar door de gemeenteraad worden behandeld. In dit verband bespreekt de commissie ook de resultaten van de quick scan over het functioneren van het Rotterdams vervoersbedrijf. Verder staan de uitkomsten van de hoorzitting over de winterdienstregeling en de reactie van de wethouder op de agenda. Naar aanleiding van de winterdienstregeling van de RET hielden enkele raadsfracties eerder dit jaar een hoorzitting.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte
Woensdag 17 november, 09.30 uur
De commissie voor Wijken en Buitenruimte gaat op werkbezoek in Nieuw Crooswijk.
Aanleiding is het Stedenbouwkundig Masterplan Nieuw-Crooswijk. Leden van de commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer zijn ook uitgenodigd.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 17 november, 14.00 uur
De commissie brengt een advies uit over de verordening Kinderopvang. De gemeenteraad behandelt deze Verordening op 25 november aanstaande. Op 1 januari 2005 treedt de Wet Kinderopvang in werking. Verder adviseert de commissie over de herziening van het onderwijs huisvestingsprogramma 2004 en over de overschrijdings-bijdragen 1996-2000 en 2001-2004. Tot slot komt de afdoening van de motie-De Waal en Kriens over de Rotterdamse Tuchtschool aan de orde.

Commissie voor Middelen
Donderdag 18 november, 09.30 uur
De commissie begint met de overlegvergadering en bespreekt het beleid voor management development. Daarna behandelen de leden de rapportage inzake personele ontwikkelingen, de grootte van de gemeentelijke organisatie en het auditrapport Rotterdam als werkstad. Ook blikt de commissie terug op de begrotingsbehandeling.

Commissie voor Cultuur en Sport
Donderdag 18 november, 14.00 uur
Op de agenda staat de Herstructurering van de Kunstsector. Het gaat met name om de voorgenomen verzelfstandiging van de musea en theaters. Daarna bespreekt de commissie de nieuwe opzet voor Las Palmas. De bedoeling is dat Las Palmas een belangrijke publieksfunctie krijgt met de nadruk op beeldcultuur.

* agendapunten onder voorbehoud

Commissie voor Bestuur en Veiligheid
Donderdag 18 november, 19.30 uur
De Gemeentelijke Ombudsman Rotterdam rapporteert over de tussentijdse ontwikkelingen op zijn werkterrein. Daarna volgt een presentatie over het traject Strafrechtelijke Opvang Verslaafden en de nazorg. De commissie bespreekt verder de reorganisatie en de bezuinigingen bij de GGD Rotterdam. Ook behandelt ze de collegebrief over de gevolgen voor de volksgezondheid in relatie tot de 'overschrijding van de grenswaarde' voor de luchtkwaliteit.