Ingezonden persbericht

Advertentiekijker is veel geld waard

AMSTERDAM, 20041116 -- Op 11 november werd Marktplaats verkocht aan eBay voor 225 miljoen euro. Waarom betaalde eBay meer dan 18 keer de jaarlijkse omzet en liet Speurders deze kans aan zich voorbij gaan? EBay kende zijn eigen gat in de Europese markt. Nederland was namelijk lange tijd de witte vlek op de door eBay zo zorgvuldig ingekleurde kaart. EBay kocht met Marktplaats niet alleen 1.337.000 advertenties en 570.000 bezoekers, maar voornamelijk een etalage in de drukste straat van digitaal Nederland. In deze etalage prijkt binnenkort het complete aanbod van alle eBay adverteerders in de wereld.


Waar komen nu al die Nederlandse adverteerders en advertentiekijkers vandaan? Het kan niemand zijn ontgaan dat een groot marketingbudget, zoals bijvoorbeeld dat van Speurders, voor flink wat extra bezoekers kan zorgen. In de schaduw van deze grote spelers beweegt echter nog een aantal zeer belangrijke andere partijen. Dit zijn de veilingzoekmachines die adverteerders de mogelijkheid geven om in één keer meerdere marktplaatsen tegelijk te doorzoeken. Het zijn deze veilingzoekmachines die dagelijks tienduizenden advertentiekijkers doorsturen naar de verschillende veilingsites. Vandaag werd de jongste telg toegevoegd: Advertentiekijker.nl
Advertentiekijker gaat verder dan zijn voorgangers. Het biedt een combinatie van allerlei functies aan, zoals: zoekresultaten met afbeeldingen, e-mail alerts en zeer uitgebreid in te stellen zoekcriteria.




Ingezonden persbericht