Koninklijke Ahold


Persbericht

Koninklijke Ahold N.V. Corporate Communicatie

Datum: 16 november 2004

Ahold bestuurslid Bill Grize treedt terug

Zaandam, 16 november 2004 ­ Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Bill Grize, President en CEO van Ahold U.S. Retail, eind december van dit jaar zal terugtreden uit de Raad van Bestuur van Ahold, vooruitlopend op zijn pensionering. Vanaf januari 2005 zullen Marc Smith, CEO van de Stop & Shop/Giant-Landover arena, en Tony Schiano, CEO van de Giant- Carlisle/Tops arena, rechtstreeks rapporteren aan Anders Moberg, President en CEO van Ahold.

"Wij allen zijn Bill erkentelijk voor alles wat hij in zijn gehele carrière voor de onderneming en onze mensen heeft gedaan," aldus Anders Moberg in een reactie. "Hij heeft de levens van veel mensen beïnvloed en dankzij zijn leiderschap zijn de Amerikaanse retailactiviteiten meer op de consument gericht. Wat hij nalaat is zijn rotsvaste betrokkenheid bij onze mensen, met name hen die onze klanten bedienen. Wij zien het als onze uitdaging om die betrokkenheid ook in de toekomst te handhaven."

Grize trad bijna 40 jaar geleden bij Stop & Shop in dienst als parttimer op de winkelvloer, en hij doorliep alle rangen tot hij uiteindelijk President van Stop & Shop werd, welke functie hij vanaf december 1997 bekleedde. In september 2000 werd hij President en CEO van Ahold U.S. Retail en in april 2001 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Ahold.

Als bestuurder vertegenwoordigde hij Ahold extern in uiteenlopende functies. Hij is bestuurslid van het Food Marketing Institute (FMI) geweest, voorzitter van de FMI Industry Relations Council en voorzitter van de Retail Trustees van het Joint Labor Management Committee. De afgelopen jaren was hij actief voor verschillende andere instellingen, waaronder het Dana Farber Cancer Institute, de Uniform Code Council en EAN International (thans gezamenlijk bekend onder de naam GS1).

In een reactie op zijn naderende pensionering zei Grize: "Met de organisatorische veranderingen die momenteel binnen de Amerikaanse retailactiviteiten worden doorgevoerd op schema, en nu Ahold gestaag voortgang maakt op de "Road to Recovery", is het een logisch moment om de eerste stap naar mijn pensionering te zetten. Ik ben zeer hoopvol gestemd over de toekomst van Ahold en heb een enorm vertrouwen in onze mensen. Ik wens iedereen het beste en ik dank iedereen in de organisatie voor hun steun, vriendschap, grote inzet en loyaliteit."

Ahold Corporate Communicatie: 075 ­ 659 5720

Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 http://www.ahold.nl Fax: +31 (0)75 659 8302



Koninklijke Ahold