Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG TEKENT CONTRACT MET DE VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

Amstelveen, 16 november 2004

LogicaCMG heeft een overeenkomst gesloten met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) voor de implementatie van SAP Payroll en de salarisverwerking voor 3800 medewerkers. Het contract heeft een looptijd van 7 jaar.

Het stopzetten van het IPA salarissysteem was voor de VU aanleiding om op zoek te gaan naar een alternatief salarissysteem. LogicaCMG bood de beste oplossing: de integratie van SAP Payroll in het huidige informatiesysteem waarbij de loon- en salarisadministratie aan LogicaCMG wordt uitbesteed. Hierdoor is een optimale informatievoorziening gegarandeerd en zijn de onderhoudskosten laag. Het nieuwe systeem wordt per 1 januari 2006 in gebruik genomen.

De oplossing biedt de VU het beste van twee werelden. De oplossing van LogicaCMG zorgt er voor dat de loon- en salarisadministratie volledig gekoppeld is aan de bestaande SAP-modules (mySAP Financials en mySAP HR), terwijl de salarisverwerking is uitbesteed aan LogicaCMG. Hierdoor hebben we wel de lusten maar niet de lasten van een eigen systeem . Aldus Jan Ham, Hoofd Financiën en Personeel van de VU.

LogicaCMG stond aan de wieg van de ontwikkeling van de Nederlandse SAP Payroll module. Volgens Frank Koopmans, Director LogicaCMG Enterprise Resource Management werpt dit zijn vruchten af: door de combinatie van onze expertise op het gebied van SAP en Payroll services kunnen we klanten maatwerk bieden en de toegevoegde waarde van de huidige bedrijfsprocessen vergroten. De geboden oplossing voor de VU is hiervan het bewijs. De combinatie van SAP Payroll en het uitbesteden van de salarisverwerking aan LogicaCMG kan ook voor andere universiteiten de oplossing zijn .

LogicaCMG is met 35 jaar ervaring voor veel klanten een strategische partner op het gebied van HR- en Payroll vraagstukken. Zij ontwikkelt en ondersteunt complete personeelsinformatie- en salarissystemen en is specialist op het gebied van relevante wet-en regelgeving. Het producten- en dienstenpalet omvat systemen in eigen beheer, uitbesteding (in-service) en totale outsourcing van een HR- en/of salarisadministratie. LogicaCMG is Alliance Partner en Global Services Partner van SAP.


1