Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 15 november

Hoorn 15-11-2004 - 15.00 uur

Rijden onder invloed van alcohol

Wervershoof, zondag 14 november 2004.

Zondagavond werd een 56-jarige vrouw uit Wervershoof aangehouden op de Onderdijk. Zij reed daar als bestuurster van een personenauto terwijl bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 845 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het vele alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze vrouw ingevorderd.

Veroorzaker eenzijdig ongeval aangehouden

Zwaag, maandag 15 november 2004.

Maandagmorgen omstreeks 04.30 uur is een 32-jarige man uit Zwaag aangehouden op de Wogmergouw. De man werd aangetroffen bij zijn auto die tegen een boom was gebotst. Hij ontkende bestuurder van de auto te zijn geweest. Volgens hem was een onbekende met zijn auto tegen de boom gereden. Getuigen hadden echter gezien dat man wel degelijk de bestuurder was geweest. Agenten roken dat hij alcohol had gedronken. Ondanks aanwijzingen van de politie saboteerde hij de blaasproef. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man raakte licht gewond. Zijn auto raakte flink beschadigd het zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal auto.

Wognum, maandag 15 november 2004

In de nacht van zondag op maandag werd een auto gestolen vanaf de Kapberg. Het gaat om een auto van het merk BMW, type 540 I. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken HH-GL-40