Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 15-11-2004

Auto te water
ERICA Maandagmiddag even voor twee uur is een man met zijn auto te water geraakt. De man reed in Erica langs de Verlengde Vaart NZ, door nog onbekende reden kwam hij in de vaart terecht. Ter plekke heeft men de man gereanimeerd. De man is in kritieke toestand naar het Scheperziekhuis in Emmen gebracht. Ook het mobiel medisch team was ter plaatse. (Gegevens zijn nog niet bekend op dit moment)

Fietser gewond na aanrijding
Emmen -Een 26-jarige vrouw uit Emmen raakte licht gewond aan haar hoofd toen zij maandagmorgen betrokken raakte bij een aanrijding. Een 17-jarige jongeman uit Emmen reed met zijn scooter over het fietspad tussen de wijken Emmerhout en Angelslo in de richting van het centrum van Emmen. Op het fietspad fietste een groepje jongeren, hij ging daar voorbij en zag toen tot zijn grote schrik dat de vrouw uit tegengestelde richting op hem af fietste. Een aanrijding kon hij niet meer voorkomen.(bps 04-199618)

Ongeval op A37
HOOGEVEEN Een 33-jarige man uit Emmen raakte maandagmorgen tegen tien uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de A37. De man reed van Meppel richting Emmen en kwam in de buurt van Hoogeveen, door nog onbekende oorzaak, in de berm terecht. De auto gaat door de sloot en komt tot stilstand tegen het hek dat tussen de A37 en de Langedijk staat. De man is per ambulance met verschillende verwondingen naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht.(bps 04-199678)

Brand in woning
MEPPEL Tegen twaalf uur kreeg de politie melding van een brand in een wooncomplex aan de Kruisstraat. Niemand raakte hierbij gewond. In het pand zijn meerdere appartementen/kamers gevestigd. Eén van de woningen is volledig uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. De overige woningen hebben rook- en lichte waterschade. De technische recherche stelt onderzoek in naar de oorzaak. De bewoners van het pand zijn opgevangen en zullen de nacht elders doorbrengen.

Gevangene ontsnapt
VEENHUIZEN- De politie heeft geassisteerd na de ontsnapping van een gedetineerde uit de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen, locatie Esserheem. Maandagmorgen kreeg de politie melding van de ontsnapping, daarop is in de directe omgeving van de inrichting gezocht. De wijze waarop de gedetineerde wist te ontsnappen is in onderzoek. Tot op heden is de man voortvluchtig.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.