Politie Zuid-Holland-Zuid

15/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-11-2004 - Persberichten District I

BRAND
DORDRECHT- Op 14 november rond 17.45 stond een deel van een losstaande schuur aan de J.J.A Goeverneurstraat in brand. De brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen schuren. De brand werd door de brandweer snel geblust. Er is brandschade aan de opstal en inventaris ontstaan. Aan een woning aan de W.F. Tollenstraat ontstond waterschade. Wat de oorzaak van de brand is, wordt nader onderzocht.

DORDRECHT- In een woning aan de Remmerstein ontstond op 14 november rond 17.30 brand. Het betrof een uitslaande brand op de bovenste verdieping van het pand, die snel door de brandweer is geblust De Politie moest om binnen te komen de Boem gebruiken. Uit de woning werd een huisdier gehaald die werd ondergebracht bij de buren. Het gas en elektra zijn uitgeschakeld. De brand is waarschijnlijk in de slaapkamer ontstaan. Waardoor de brand precies is ontstaan wordt nader onderzocht.

WONINGINBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 14 november is in een woning aan de Ary Schefferlaan ingebroken. Onbekende(n) kwamen via de achterzijde binnen en namen diverse goederen mee: Geld, een GSM en een computer. Toen de bewoonster van het pand bij haar huis aan kwam zag zij een man met een witte jas, tussen de 20 en 30 jaar en blond krullend haar. De bewoonster mist ook een witte jas, dus wellicht droeg de inbreker haar jas. In de brandgang werd een tas van de vrouw gevonden met daarin een videocamera. De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die op 14 november tussen 16.00 en 18.00 uur iets opmerkelijks hebben gezien dat betrekking heeft op dit bericht. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

HANDGRANAAT
DORDRECHT- Op 14 november omstreeks 20.00 uur is een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man hield zich op de A16 niet aan de verkeersregels en tevens bleek zijn kenteken geschorst te zijn. Ter hoogte van Ridderkerk kon de auto veilig tot stoppen worden gebracht. Toen de auto gecontroleerd werd zag een politieman een zakje weed en een aansteker in de vorm van een handgranaat liggen. Deze voldeed aan een strafbaarstelling op basis van de wet wapens en munitie. Ook zat er een radardetector in de auto.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- In een woning aan de Vleeshouwerstraat vond op 14 november rond 20.00 uur een vechtpartij plaats tussen een broer (43) en een zus (51). Beiden waren dronken. De zus sloeg haar broer op zijn neus en de broer sloeg haar een tand door de lip. De moeder belde de politie. Beide partijen zijn door de politie gescheiden.

BETRAPT
ZWIJNDRECHT- Op 15 november rond 03.30 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er ingebroken zou worden bij een horecagelegenheid aan de Langeweg. De politie was binnen enkele seconden ter plaatse en zag dat er twee personen vanaf de brandtrap naar beneden liepen. Een politieman klom op het dak maar de twee personen waren niet meer te vinden. Toen de politie met politiehond Max het terrein op liep hoorden ze een plons. Aan de kant van de sloot lag een trui en aan de overkant van de sloot trof men een natte sok aan. De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar getuigen die wellicht iets gezien hebben; zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETS GESTOLEN: VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op 14 november rond 17.45 uur kwam bij de gemeenschappelijk Meldcentrale de melding binnen dat er uit een tuin aan de Vincent van Goghstraat een fiets was gestolen. Al aanrijdend zagen politiemensen een bekende op een nieuwe fiets. De 30-jarige man uit Dordrecht had de fietssleutels van de gestolen fiets in zijn jaszak zitten dus ontkennen had geen zin. Hij is aangehouden en de fiets werd teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

BEELDEN
ZWIJNDRECHT- Op 14 november rond 17.25 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen dat jongens probeerden een kunstwerk aan de Kerkweg in brand probeerden te steken. De Politie Zuid-Holland-Zuid was er snel bij en hield de jongens van12 en 13 uit Zwijndrecht aan. Er is inmiddels contact gezocht met hun ouders. Het kunstwerk raakte licht beschadigd.