2e persbericht van maandag 15 november 2004

Eindhoven 15-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij op woonboot

De politie heeft maandag een hennepkwekerij ontmanteld in een woonboot aan de Waldeck Pyrmontstraat. De 395 aangetroffen hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Op de woonboot werd een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verlichtingscontroles

Op de Julianalaan, de Mierloseweg, de Verlengde Stationsstraat, het Binderseind, de Havenweg, de Heistraat, de Weg op den Heuvel en op de Tiendstraat zijn maandagochtend verlichtingscontroles gehouden. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor het niet in orde hebben van de verlichting en vijf voor het rijden door rood.

Helmond: Politie zoekt getuigen van overval

Een horecagelegenheid aan de Steenweg is maandagochtend rond 8.00 uur overvallen. Een onbekende man kwam binnen en maakte aan een receptioniste kenbaar dat hij geld wilde. Vervolgens heeft de man met een nog onbekend geldbedrag het pand verlaten. De dader is een man van ongeveer 25 jaar. Hij is ± 1.60 meter lang, heeft blond kortgeschoren haar en een normaal postuur. Hij droeg tijdens de overval een blauwe spijkerbroek, een lila jack en lichtgekleurde sportschoenen. De politie is op zoek naar getuigen die vanochtend iets verdachts hebben gezien dat in verband gebracht kan worden met de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900 8844.

Asten: Snelheidscontrole

Maandag tussen 11.00 en 14.10 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Lienderweg. Van de 955 passanten reden er 133 te hard. De snelste reed 105 km/u. 50 is toegestaan.

Gemert: Minigraver gestolen

Vanaf de Melkster is in het afgelopen weekend een groene minigraafmachine van het merk Peljob gestolen. De machine is eigendom van een aannemer uit Sambeek. De waarde is ongeveer 12.000,=.

Nuenen: Bonnen bij geslotenverklaring

Maandag tussen 11.00 en 12.10 uur is gecontroleerd bij het eenrichtingverkeer op de Parkstraat. Zeven automobilisten kregen een bon omdat ze de geslotenverklaring negeerden.

Someren: Twee crossmotoren gestolen

In de nacht van zondag op maandag zijn uit de schuur bij een woning aan de Kuilvenweg twee crossmotoren gestolen. De deur is opengebroken. De motoren zijn een blauwe Yamaha en een groene Kawasaki. De totale waarde is ongeveer 13000 euro.

Oirschot: Auto gestolen na inbraak woning

In een woning aan de Spoordonkseweg is maandag tussen 00.00 en 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Binnen werd een koffertje met daarin een telefoon en de sleutels weggenomen. Vervolgens werd de auto van de bewoners gestolen. Het gaat om een zwarte Renault Megane Scenic met het kenteken 05-HZ-SG.

Valkenswaard: Bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Goudenrijderhof is tussen zaterdag 12.30 uur en maandag 7.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand werden een draadloze telefoon, een gereedschapskar met inhoud en diverse elektrische gereedschappen weggenomen.

Veldhoven: Complete keuken gestolen

Uit een nieuwbouwwoning aan het Blauwven is tussen zondag 13.00 uur en maandag 7.45 uur een complete keuken met apparatuur gestolen. Een schuifpui aan de achterkant werd opengebroken om binnen te komen. Vervolgens werd de keuken gedemonteerd en meegenomen.

Veldhoven: Inbraak in school

In een school in Veldhoven is tussen zondag 21.30 uur en maandag 7.50 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit aan de achterkant van het pand in te gooien. Weggenomen werd een computer. Eerder dit weekend werd ook al in dezelfde school ingebroken. Toen werden vijf computers gestolen.