Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Aanrijding Een 34-jarige automobilist uit Oegstgeest verleende op maandag 15 november rond 22.15 uur bij het verlaten van een uitrit aan de Rhijnhofweg geen voorrang aan een daar rijdende 16-jarige bromfietsster uit Leiden. Bij de aanrijding die daardoor ontstond liep de Leidse ondermeer een gebroken been op. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde maandagavond 15 november het rijbewijs in van een 50-jarige automobilist uit Leiden. Agenten controleerden de man op het Morssingelterrein en constateerden drankgebruik. Hij werd aangehouden. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf een waarde aan van 280 ug/l (limiet 220 ug/l) Het rijbewijs werd desondanks toch ingevorderd omdat bij nadere controle bleek dat het rijbewijs ongeldig was verklaard vanwege eerder onder invloed rijden.

Leiden - Verkeerscontrole en -toezicht Transferium De politie hield op vrijdagavond 12 november verkeerscontroles bij en toezicht op het Transferium een de dr. Lelylaan/Rijksweg A44 vanwege de regelmatig daar terugkerende auto-meetings. Er werd ondermeer gecontroleerd op snelheid. Op de N206 werd ter hoogte van Katwijk / Rijnsburg gecontroleerd. Er vielen 66 bekeuringen voor het overschrijden van de maximumnsnelheid van 100 km/h. Op de Dr. Lelylaan vielen 116 bekeuringen voor het overschrijden van de maximumnsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was hier 97 km/h.. Ook kregen nog 4 automobilisten bekeuringen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het onverlicht rijden en het rijden met een auto die te veel verlichten op zijn voertuig had aangebracht. Onbekend is nog het resultaat van alle in werking gestelde snelheids en roodlichtcamera's in de omgeving.

Zoeterwoude Auto rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende automobilist is maandag 15 november doorgereden na een aanrijding op de Broekweg. Een 23-jarige automobilist uit Ridderkerk reed omstreeks 16.50 uur over de Broekweg in de richting van Benthuizen. Tijdens het inhalen van een auto week deze steeds uit waardoor de bestuurder uit Ridderkerk naar links werd geduwd en met zijn auto uiteindelijk in de sloot terechtkwam. Een 25-jarige inzittende werd met letsel aan een arm overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De auto van de Ridderkerker liep lakschade op. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding zich te melden. De auto die is doorgereden is vermoedelijk een grijze Citroën.

Gouda Auto rijdt van dijk

De politie heeft op maandag 15 november om 16.45 uur een 75-jarige automobilist uit Haastrecht aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed op de Goejanverwelledijk van de dijk af. Omstanders duwden de auto weer terug de dijk op en schakelden de politie in omdat zij drankgebruik vermoedden. De polite heeft een blaastest afgenomen bij de Haastrechtenaar. De uitslag was 580 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --