Heuvelrug, 08.55 uur

Utrecht 16-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verlichtingscontrole

DOORN De politie heeft op maandagavond 15 november een fietsverlichtingscontrole gehouden. Vijftien fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Vrouw gewond

VEENENDAAL Op maandag 15 november vond een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaats.

Rond 12.50 uur reed een 31-jarige automobilist uit Veenendaal over de Parallelweg, komende uit de richting van de Kerkewijk. Op de kruising met de Brinkersteeg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 43-jarige fietsster uit Veenendaal, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw is met een hoofdwond per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Brievenbus vernield

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandagavond 15 november bleek dat een TPG-brievenbus was vernield.

Rond 19.00 uur ontdekten bewoners dat een TPG-brievenbus op de hoek van de Oude Pyramide - Zonnewijzer met vuurwerk was vernield. Zij waarschuwden de politie en agenten namen de post mee. Zij hebben de post vervolgens overgedragen aan de TPG-medewerker.

Bromfietsster gewond

VEENENDAAL Op maandag 15 november raakte een bromfietsster gewond bij een eenzijdig ongeval.

Rond 17.00 uur reed een 18-jarige vrouw uit Veenendaal met haar bromfiets over de Stationstraat. Onder het viaduct van de snelweg A12 raakte zij vermoedelijk de stoeprand en kwam ten val. Zij is met letsel aan haar hoofd en benen per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Snelheidscontrole

RHENEN De politie heeft op maandagmiddag 15 november met een lasergun een snelheidscontrole op de Nieuwe Veenendaalseweg gehouden. Veertien bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. De meest haastige bestuurder reed 81 km/u.

Fietsster gewond

DOORN Op maandag 15 november raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.20 uur reed een fietsster uit Doorn (leeftijd onbekend) over de Bergweg, komende uit de richting van de Acacialaan. Op de kruising met de Dorpsstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 40-jarige automobiliste uit Doorn, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster is met een hoofdwond per ambulance naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.