Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16.11.2004 / 208nl

AANTAL PASSAGIERS BLIJFT GROEIEN
BIJ AUSTRIAN AIRLINES GROUP

Voor het eerst in tien maanden meer dan 8 miljoen passagiers

Van januari tot oktober 2004 heeft de Austrian Airlines Group voor het eerst in haar bestaan in een periode van tien maanden meer dan 8 miljoen passagiers vervoerd. Het aantal van 8.144.924 passagiers op lijn- en chartervluchten betekent een stijging van 13,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Terwijl de beschikbare capaciteit op lijnvluchten toenam met 20,2%, is het percentage verkochte passagierskilometers met 25,2% nog sneller gestegen. De bezettingsgraad kwam hiermee voor de eerste tien maanden uit op 73,3%, een stijging van 2,4% ten opzichte van vorig jaar.

Chief Executive Officer van de Austrian Airlines Group, Vagn Soerensen, zegt het volgende over de eerste tien maanden van 2004: "We zijn erin geslaagd onze groeistrategie waar te maken, mede dankzij gerichte marketingactiviteiten. Tot oktober hebben we 8,1 miljoen passagiers vervoerd. Daarmee zitten we al bijna op het aantal van het hele vorige jaar."

Met 824.504 passagiers op lijn- en chartervluchten behaalde de Austrian Airlines Group in oktober een groei van 7,7% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De toename van 17,7% in het aantal passagiers op de langeafstandsvluchten betekent een groei die boven het gemiddelde ligt.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance.