Provincie Flevoland



Provinciehuis wordt transparanter

Provinciale Staten (PS) hebben ingestemd met het voorlopig ontwerp voor de renovatie en nieuwbouw van het provinciehuis te Lelystad. Een tekort aan werkplekken, een slecht binnenklimaat en een tekort aan parkeerruimte maken renovatie en nieuwbouw noodzakelijk.

Met veel glas wordt beoogd een transparant provinciehuis te realiseren. De uitstraling van de nieuwe gevel moet de publieke functie van het provinciehuis zichtbaar maken. In de nieuwe vergaderlocatie van PS wordt rekening gehouden met meer ruimte voor publiek. Bewoners van de provincie Flevoland moeten zich welkom voelen in het provinciehuis.

Door uitbreiding en efficiënte indeling van de ruimte moet een eind komen aan het tekort aan werkplekken. In de nieuwbouw wordt rekening gehouden met aangepaste werkplekken voor medewerkers met lichamelijke beperkingen. De gebouwinstallatie wordt verbeterd waardoor het binnenklimaat aangenamer en beheersbaar wordt.

Aan de zijkant van het provinciehuis worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Medewerkers hoeven hierdoor hun autos niet meer in de woonwijk te parkeren. Beoogd wordt dat de parkeeroverlast in de omgeving van het provinciehuis hiermee aanmerkelijk wordt verminderd. Provinciale Staten willen er strak op toezien dat de renovatie en nieuwbouw binnen het gestelde budget gerealiseerd wordt.