Politie Haaglanden

ZKH Prins Willem-Alexander bezoekt Politie Haaglanden

Den Haag 16-11-2004 - Tijdens een werkbezoek, dat dinsdagochtend 16 november plaatsvond, heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander gesproken met medewerkers van de verschillende hulpdiensten die betrokken waren bij de actie in de Antheunisstraat.

Arrestatieteam

Prins Willem-Alexander startte zijn werkbezoek aan het hoofdbureau van Politie Haaglanden, waar hij sprak met de leden van het Arrestatieteam die bij de nachtelijke actie in de Antheunisstraat betrokken waren. Ook de vier gewonde teamleden waren bij het gesprek aanwezig. De vijfde collega die gewond raakte tijdens de actie, ligt nog in het ziekenhuis. Na zijn gesprekken met de ATers kreeg de Prins nog een korte rondleiding in het Operationeel Commandocentrum, het centrale punt van waaruit de actie in de Antheunisstraat gecoördineerd werd.

Bureau Laak

Na zijn bezoek aan het hoofdbureau vertrok de Prins naar politiebureau Laak. De Antheunisstraat ligt in het verzorgingsgebied van dit bureau. Bij het politiebureau sprak de Prins met politiemensen en vertegenwoordigers van de brandweer en de ambulancediensten, die betrokken waren bij de gebeurtenissen. Ook de decaan van de Haagse Hogeschool, waar de opvang voor de bewoners georganiseerd was, woonde het gesprek bij. Daarnaast schoven de stadsdeelcoördinator, de voorzitter van de bewonersorganisatie en enkele bewoners van het Laakkwartier aan bij het gesprek. De Prins was erg geïnteresseerd in het achtergrondverhaal dat de betrokkenen gaven.

Prins Willem-Alexander liet weten dat hij het bezoek zeer gewaardeerd heeft.