Provincie Flevoland



Investeren op Urk loont

De Investerings Premie Regeling Flevoland 2000 (IPR) was al enige tijd uitgeput voor projecten op Urk, maar er is nu goed nieuws voor ondernemers die daar aan de slag willlen. In 2005 komt er ruim 1,2 miljoen beschikbaar voor investeringsprojecten. Dit betekent dat men vanaf 2005 weer een aanvraag kan indienen voor een bijdrage van maximaal 20% in de kosten.

De ruim 1,2 miljoen komt uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de gemeente Urk en van de provincie Flevoland, ieder een derde. Om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage moet een onderneming minimaal 5 nieuwe fulltime arbeidsplaatsen realiseren en ten minste 500.000 investeren in grond, gebouwen en duurzame bedrijfsuitrusting. Is een bedrijf nog niet gevestigd op Urk dan dient het minimaal 250.000 te investeren. Alleen investeringen waartoe verplichtingen zijn aangegaan op of ná 9 november 2004 komen in aanmerking voor een bijdrage.

Het extra budget in de IPR is bedoeld voor nieuwe bedrijfstakken en voor projecten die eraan bijdragen de monocultuur op Urk te doorbreken en de economische structuur te verbreden.Aanvragen kunnen vanaf maandag 7 januari 2005 na 8.00 s ochtends bij de provincie Flevoland worden ingediend en worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Daarbij dient het te gaan om compleet ingediende aanvragen, inclusief alle benodigde bijlagen. Het aanvraag formulier en informatie over de IPR staat op www.flevoland.nl/europa. Vragen? Neem contact op met het secretariaat van de afdeling PME van de provincie Flevoland, tel. 0320 265485.

Meer informatie? Neem dan contact op met de heer E. de Vries van de gemeente Urk.