Provincie Flevoland




Provinciale subsidieregeling wonen, welzijn en zorg groot succes

De provincie Flevoland heeft eerder dit jaar ruim 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het langer zelfstandig wonen en functioneren van mensen met een zorgvraag. Het college van Gedeputeerde Staten heeft nu besloten een fors aantal projecten van gemeenten, woningcorporaties, welzijnsinstellingen, zorgaanbieders en andere maatschappelijke organisaties te honoreren.

In totaal honoreert de provincie Flevoland 9 projecten en wordt subsidie verleend voor ruim 825.000. Uit het aantal en de kwaliteit van de ontvangen projectvoorstellen blijkt dat de provincie met deze subsidieregeling duidelijk aan een maatschappelijke behoefte tegemoetkomt. In die zin is de provinciale bijdrageregeling wonen, welzijn en zorg een groot succes.

De projecten die nu zijn gehonoreerd vertonen een goede samenhang op het gebied van wonen, welzijn en zorg en sluiten aan bij één of meer van de onderscheiden themas: sectoroverstijgend, technologische vernieuwing, vernieuwing op het gebied van welzijn en dienstverlening en zorgvriendelijke wijken.

Voorbeelden van projecten die nu door de provincie Flevoland financieel worden ondersteund zijn:

* Woonzorgzone Ark-Regenboog te Dronten

* Woonzorgzone Schouw Oost te Lelystad

* Levensloopbestendig Woonproject in Almere Poort

* De opzet van integrale dienstverlening in Almere Stad Noord
* Het Bolwerk gericht op ondersteuning van begeleiding van mensen met autisme maar met een normale begaafdheid in Almere
* Het Drukpunt op Urk waar mensen met een verstandelijke beperking elkaar gaan opleiden bij het uitvoeren van oude ambachten
* Het project Zorgeloos Leven om vernieuwende domotica in 36 seniorenwoningen in de sociale huursector te Lelystad te installeren.

Het besluit van het college houdt niet alleen in dat een aantal projecten financieel wordt ondersteund maar dat de beschikbare middelen voor de regio Lelystad, Dronten, Zeewolde en Almere volledig worden benut. Nieuwe aanvragen die al zijn ontvangen, kunnen om deze reden mogelijk niet meer worden gehonoreerd. Dit geldt niet voor de regio Noordoostpolder en Urk. Voor deze regio is nog een bedrag beschikbaar.