Ingezonden persbericht


Senza Fili verkoopt belang aan Sogyo

Amsterdam / De Bilt (Utrecht) - 16 november 2004. De mobiele integratie en applicatie ontwikkelaar Senza Fili BV heeft een belang verkocht aan Sogyo in ruil voor resources en kapitaal. Dit nieuwe partnership, met als focus om op midden- tot langetermijn van Senza Fili het exclusieve mobiele kanaal te maken voor Sogyo, is inmiddels operationeel.

Senza Fili heeft de afgelopen jaren een onstuimige groei doorgemaakt en wil de groei en verdere behoefte naar kwalitatief personeel waarborgen voor de komende jaren. "Integratie aan backoffice kant is net zo van belang als een goede integratie aan de voorkant" aldus de directeur van Senza Fili, Danny Frietman. "Sogyo is weliswaar niet zo bekend in de mobiele markt, maar des te bekender in de markt van grote financials als Rabobank en ABN AMRO.

Hun zeer gewaardeerde kennis en kunde aangaande grote .Net implementaties en Java/J2EE toepassingen biedt ons vele toepassingen naar bijvoorbeeld bedrijven als IBM. Daarnaast kan Senza Fili nu ook andere bedrijven zoals Aventeon, die mobiele producten levert in Nederland en Europa, helpen grote projecten uit te rollen en te integreren in geval zij daar zelf geen capaciteit voor hebben". Met de verkoop van dit belang bevestigt Senza Fili haar rol in deze mobiele markt en kan haar partners en klanten meer continuïteit bieden.

Robert Vos oprichter van Sogyo: "Sogyo heeft de afgelopen jaren een aantal mobiele applicaties ontwikkeld. Hoewel applicatieontwikkeling voor ons geen geheimen kent, zijn we nog relatief nieuw in de mobiele wereld. Door de samenwerking met Senza Fili ontstaat een sterke combinatie van kennis en ervaring in zowel mobiele omgevingen als in de grootschalige applicatie ontwikkelings- en integratie omgevingen."

Danny Frietman: "Senza Fili en Sogyo zijn er beiden van overtuigd dat deze insourcing van resources leidt tot een extra versnelling van de groei van Senza Fili. De laatste twee jaar zijn we enorm gegroeid wat heeft geresulteerd in een nominatie voor de Rising Star in de Deloitte Technology Fast 50 competitie (zie ook http://www.fast50.com/).

Senza Fili BV
Senza Fili (wat `zonder draad' betekent in het Italiaans) levert als onafhankelijke applicatieontwikkelaar mobiele oplossingen, waarmee klanten werkprocessen van binnendienst- en buitendienstmedewerkers efficiënter kunnen laten verlopen. In samenwerking met HP en andere partners (zoals mobiele operators, leveranciers van mobiele telefoons en autonavigatiesystemen) combineert Senza Fili hardware, software en netwerkverbinding tot één totaaloplossing die backoffice-applicaties draadloos toegankelijk maakt en buitendienstmedewerkers effectiever en flexibeler. Kijk ook op www.senzafili.com.

Sogyo BV
Sogyo (wat `innovatie' betekent in het Japans) is sinds 1996 actief als IT-dienstverlener. Naast diepgaande expertise op het vlak van moderne software engineering is Sogyo al sinds haar oprichting zeer succesvol in het selecteren, werven, opleiden en begeleiden van IT Talent. Het Sogyo IT Professional Program maakt het mogelijk voor organisatie om de expertise van Sogyo in eigen huis te halen. Talentvolle starters krijgen in dit programma na een intensieve training de mogelijkheid om deel te nemen aan een of meer projecten van een opdrachtgever en bij een wederzijdse klik in dienst te treden

bij de betreffende opdrachtgever. Inmiddels zijn ruim 200 Sogyo alumni via deze constructie in dienst getreden bij een van de opdrachtgevers. Zie ook: www.sogyo.nl

Senza Fili BV
Caroline van Daatselaar
Telefoon: 020 ­ 420 81 82
E-mail: caroline.van.daatselaar@senzafili.com

Sogyo BV
Wilco Verdoold / Steven Schuurman
Sogyo information engineering BV
Telefoon: 030 220 22 16
E-mail: wverdoold@sogyo.nl


---- --