Politie Zeeland


Z-10673-2004 Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Van een 43-jarige Vlissingse automobilist is dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd wegens een snelheidsovertreding.
De man reed met een snelheid van 138 km over de N61 te IJzendijke waar echter 80 km is toegestaan. Ter plaatse werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.


O-10674-2004 Jongens leggen stenen op de rails

Door de politie zijn afgelopen vrijdag en vandaag drie jongens in de leeftijd van 10- t/m 14 jaar gehoord die ervan worden verdacht worden stenen op de rails te hebben bij het station in Kapelle.
De drie jongens waren afgelopen donderdagavond rond 19.30 uur ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Biezelingsestraat in Kapelle aan het spelen. Ze hadden tot twee keer toe stenen op de rails gelegd waarover twee treinen reden. De laatste trein heeft een stop moeten maken maar kon na enkele minuten te hebben stilgestaan weer verder rijden. Tegen alle drie de jongens, waarvan een uit Krabbendijke en twee uit Kapelle, is proces-verbaal opgemaakt.


W-10675-2004 Aanrijding tussen fiets en auto

In Middelburg vond dinsdag rond de middag een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto.
Een 44-jarige automobilist uit Vlissingen verleende op de t-kruising van het Molenwater geen voorrang aan een van rechts komend 15-jarige meisje uit de gemeente Veere die op de fiets reed. Er was alleen lichte blikschade.


O-10676-2004 Mannen pakken geld weg bij pinautomaat
Bij een geldautomaat aan de Dam in Goes hebben twee mannen dinsdagmiddag het geld weggepakt van een 59-jarige vrouw uit de gemeente Goes terwijl zij geld aan het pinnen was.
De vrouw stond rond 14.45 uur geld te pinnen bij de automaat. Toen ze even een andere kant opkeek, zagen de mannen hun kans en pakten het geld weg dat net uit de automaat kwam.
Naar aanleiding van het signalement konden beide mannen, een 19-jarige Middelburger en een 30-jarige Goesenaar, even later op de M.A. de Ruijterlaan worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


W-10677-2004 Hennepkwekerij in woning
In een woning aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen is dinsdagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
Alle 100 planten alsmede de benodigde apparatuur werd in beslaggenomen. In het pand was niemand aanwezig.