Provincie Friesland

PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 23 november 2004

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 16 november 2004 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Subsidie natuurprojecten
De provincie gaat drie projecten voordragen voor aanvullende subsidie uit de rijksregeling 'ICES-Natte Natuur'. E 560.000 voor De Mieden, voor inrichting van het natuurgebied Twijzelermieden. Daarnaast E 76.200 voor 'De Mokkebank', dit project beoogt een gebied bij IJsselmeerkust van Gaasterland optimaal in te richten voor moeras- en kustvogels. Tenslotte E 387.421 voor De Fûgelhoeke, voor optimalisering van de natuurwaarden in een deel van het meer Morra. Voor dit laatste project wordt aan provinciale staten ook nog E100 provinciale co-financiering Kompas gevraagd.


2. Provincie stimuleert 15 toeristische en recreatieve projecten Op 19 juni 2002 hebben provinciale staten de Verordening toerisme en recreatie Fryslân vastgesteld. Deze verordening regelt, kort gezegd, de verdeling van provinciale subsidies voor projectaanvragen die het toeristisch en recreatief aanbod in Fryslân versterken. In de verordening wordt gesproken over twee indieningtermijnen te weten 1 juli tot 1 oktober en 1 januari tot 1 april. De indieningtermijn voor de 1e tender 2005 sloot op 1 oktober 2004; in totaal zijn 39 aanvragen aangemeld, 1 project is ingetrokken. Het deelplafond voor deze tender bedraagt E 412.468,-. De aan de voorwaarden van de verordening voldoende projecten vragen een subsidiebedrag van E 880.801,50.

Gedeputeerde Staten hebben op 16 november, mede op advies van de gebiedsplatforms van Plattelânsprojekten, 15 projecten (geheel of gedeeltelijk) gehonoreerd; 5 projecten zijn als reserveproject aangewezen, 6 projecten worden op inhoudelijke gronden afgewezen omdat deze niet passen in de doelstelling van de Verordening toerisme en recreatie Fryslân; 12 projecten worden afgewezen omdat er niet voldoende middelen beschikbaar zijn.


---- --