Ingezonden persbericht


Seminar
17
november
2004

Ook toe aan een stevig onderhoud
over noodverlichting?

Persbericht Augustus 2004

Noodverlichting is als een verzekering. Het kan geen ongemak voorkomen, maar wel de pijn verzachten en de gevolgen beperken. Goede noodverlichting en adequaat onderhoud zijn daarom van groot belang. Door onduidelijkheid rond de instandhouding van de functionaliteit van noodverlichting is in vele gebouwen sprake van (ernstig) achterstallig onderhoud. Dit betekent gevaarlijke situaties voor medewerkers en/of bezoekers.

Drie partijen hebben het initiatief genomen voor een seminar over dit thema: het kennisinstituut voor de installatiesector (ISSO), de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting (NVFN) en de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche UNETO-VNI, vakgroep Beheer&Inspectie.

Het seminar ''Een stevig onderhoud over noodverlichting'' is bedoeld voor facilitair managers, beleidsmedewerkers, bedrijfshulpverleners, inspecteurs, installateurs, adviseurs en medewerkers van brandweer of bouw- en woningtoezicht. Ook al is veiligheid slechts een onderdeel van hun takenpakket, in geval van calamiteiten is veiligheid het enige dat telt.

Een greep uit de ingrediënten van het seminar: menselijk gedrag bij paniek, aansprakelijkheid bij calamiteiten, regelgeving voor ontwerp en aanleg, verplichting en noodzaak van onderhoud en inspecties in de praktijk.

Op 17 november worden deze onderwerpen door autoriteiten van TNO, NVBR, NVFN, UNETO-VNI en ISSO in Congreshotel De Werelt te Lunteren toegelicht. Voor mensen die hun eigen veiligheid en die van anderen serieus nemen is dit de uitgelezen studiedag.

Voor meer informatie of inschrijving gaat u naar: www.eenstevigonderhoudovernoodverlichting.nl

Meer informatie:

-----------------------

'Een stevig onderhoud over noodverlichting'

ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector
Postbus 1819, 3000 BV Rotterdam, 010-2065947
E-mail: g.v.dijk@isso.nl
Internet: www.isso.nl

Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting (NVFN) Postbus 190, 2700 AD Zoetermeer
E-mail: nvfn@fme.nl
Internet: www.nvfn.nl

Ondernemersorganisatie voor de installatiebranche (UNETO-VNI) Postbus 188, 2700 AD Zoetermeer
Email: info@uneto-vni.nl
Internet: www.uneto-vni.nl

www.eenstevigonderhoudovernoodverlichting.nl

---- --