Ingezonden persbericht


Voor grootse paardenshow in november in FEC Leeuwarden

Overweldigende belangstelling Spaanse Rijschool

De belangstelling voor het eenmalige optreden van de Spaanse Rijschool op 17 november in Leeuwarden is overweldigend. Amper vier weken nadat bekend geworden is dat deze hogeschool van de dressuurkunst naar het FEC in Leeuwarden komt, is meer dan 93% van de beschikbare plaatsen al gereserveerd.

Hoewel de leiding van de in Wenen zetelende Spaanse Rijschool wel gewend is om voor volle accommodaties op te treden, is deze toch bijzonder verheugd, temeer omdat het optreden plaats heeft aan de vooravond van het 125-jarig jubileum van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek. De statige gitzwarte Friese paarden zijn namelijk verwant aan de prachtige Lipizzaners, waarmee de rijschool uit de Hofburg in Wenen optreedt.

Voor organisator BCM is het ook verrassend dat er in een relatief korte periode

Het optreden vormt een hoogtepunt in het kader van het 125-jarige jubileum van het Friesch Paarden-Stamboek. Een ander hoogtepunt is de grote showavond, zaterdag 20 november in het FEC, waar vijf grote showblokken met Friese paarden staan geprogrammeerd. Tevens is er dan een terugblik op de afgelopen 125 jaar, waarbij uit elke periode een bijzonder kenmerk naar voren komt. Ook voor de avond van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek is de belangstelling groot. De verwachting is dat ook dit evenement snel uitverkocht is.

Belangstellenden die kaarten voor de Spaanse Rijschool willen bestellen kunnen dat doen via een speciale reserveringslijn 0900-2022709, of via de website www.spaanserijschool.nl of via de site van organisator BCM, www.bcm.nl

De voorverkoop van de jubileumavond van het 125-jarig Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek start op 1 september via www.fps-jubileum.com en het maandblad `Phryso . Er zijn ook combinatiekaarten te bestellen.

Nadere informatie:

Spaanse Rijschool: Fries Paarden-Stamboek:

Tel: 040 844 7644 Tel: 0512 523 888

Fax: 040 844 7622 Fax: 0512 532 146