MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: Facelift voor 15e Night of the Proms

Delft, 14 september 2004

FACELIFT VOOR 15e NIGHT OF THE PROMS

CYNDI LAUPER MAAKT PROGRAMMA COMPLEET

Tijdens de persconferentie van de Night of the Proms in Rotterdam is zojuist bekend gemaakt dat met de bevestiging van Cyndi Lauper het programma van de Night of the Proms compleet is! Het grote feest van klassiek en pop vindt van 17 t/m 30 november plaats in Ahoy' Rotterdam en brengt opnieuw een zeer gevarieerd en boeiend programma met de mooiste melodieën uit 250 jaar muziekgeschiedenis. Tegelijk krijgt het evenement een grondige restyling: zowel op muzikaal als op visueel vlak worden enkele nieuwe showelementen toegevoegd.

Dit jaar brengt PSE-Holland (een samenwerking tussen MOJO en PSE-Belgium) het 72 koppen tellende symfonieorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot, het koor Fine Fleur, 'Mister Proms' John Miles, de begenadigde panfluitist Damian, Van Dik Hout als Nederlandse act, 'Mister Boombastic' Shaggy, de onverwoestbare Joe Cocker en ook de intrigerende Cyndi Lauper op het podium van Ahoy'.

De excentrieke zangeres Cyndi Lauper scoorde in de jaren tachtig wereldwijd hits als Girls Just Want To Have Fun', 'Time After Time' en 'True Colors'. Met haar schrille, meisjesachtige stemgeluid en haar vrolijk-slordige verschijning werd Cyndi Lauper een boegbeeld voor tal van tienermeisjes. Zij is nog steeds een opvallende verschijning die op het podium van Ahoy' ook u zal intrigeren.

De show zal opnieuw op een eigenzinnige manier worden gepresenteerd door Carl Huybrechts en staat dit jaar meer dan ooit in het teken van FEEST! In Nederland is het evenement aan zijn 15de editie toe, in België wordt de 20ste editie gevierd. Een ideaal moment dus om dit succesvolle evenement in een nieuw jasje te stoppen.

Trouwe bezoekers zullen verrast opkijken. Het startschot van de show wordt dit jaar bijvoorbeeld niet gegeven met de eerste noten van 'Also Sprach Zarathustra'. Tussen de klassieke muziek door zal het publiek kunnen genieten van enkele klassiekers uit de filmmuziek. De muzikanten krijgen een andere plaats op het podium en heel wat visuele prikkels zullen als rode draad door het spektakel verweven zitten. De geest van het evenement blijft uiteraard onveranderd, maar nu al kan worden verklapt dat de toeschouwers nog meer dan tevoren oren én ogen te kort zullen komen.

De allereerste Night of the Proms vond op 19 oktober 1985 plaats in het Antwerps Sportpaleis. De twee Vlaamse studenten Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke verwelkomden toen 13.500 enthousiaste muziekliefhebbers op een concert waarbij ze klassieke muziek vermengden met pop. Deze unieke formule was een regelrecht schot in de roos. Het evenement werd herhaald en groeide uit tot een 'must' in de agenda van vele tien- en later honderdduizenden muziekliefhebbers. In 1990 waagden de organisatoren de stap naar Nederland met een try-out in Apeldoorn. Een jaar later stond de productie al in Ahoy' Rotterdam. Na Vlaanderen en Nederland raakte in 1995 ook Duitsland in de ban van de Night of the Proms. Het evenement kende enkele uitstapjes naar Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken en heeft sinds vorig jaar een uitgebreide Franse tournee in het voorjaar. Sinds zijn ontstaan telde de Night of the Proms 401 concerten, die werden bijgewoond door meer dan 4.835.000 bezoekers.

NIGHT OF THE PROMS 2004 met Joe Cocker, Shaggy, Damian, Van Dik Hout, Cyndi Lauper
Ahoy' Rotterdam
Data: 17 t/m 30 november
Aanvang: 17, 18 en 19 november om 20.30 uur, overige concerten om 20.00 uur.
Entree: van 20,00 tot 40,00 euro (excl. service- en portokosten)

Kaartverkoop via TELE TICKET SERVICE 0900-45.000.45 (0,45 euro pm) - www.teleticketservice.com of bij TICKET SERVICE via de grotere postkantoren, VVV's, GWK's, 0900-300.1250 (0,45 euro pm), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa Ahoy' Rotterdam. Website: www.notp.com

Night of the Proms (c) is een organisatie van PSE-Holland en krijgt de steun van Sky Radio 101 FM.