Ingezonden persbericht


Persbericht
28.10.2004

Scholenochtend bij de Spaanse Rijschool

Op woensdagmorgen 17 november wordt speciaal voor de scholen in Friesland een uitleg gegeven over de geschiedenis van de Spaanse Rijschool met de wereldberoemde witte Lipizzaners in het FEC in Leeuwarden. De wereldberoemde ruiters van de Spanische Hofreitschule hebben spontaan gereageerd op het verzoek van Henk Brüger van BCM om een les te verzorgen over de geschiedenis van dit instituut dat 432 jaar bestaat. Daarnaast heeft de Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek" spontaan gereageerd en zal eveneens een programma verzorgen over de geschiedenis van het zwarte paard. Het Friesche paard voor de koets, fantastische presentaties van klederdrachten erbij, schitterend hengstenmateriaal, kortom een feest om te zien. Speciaal voor de kinderen uit groep 7 en 8 is dit een hoogst interessant stuk historie van Friesland en vijf eeuwen uit Oostenrijk.

De organisatie biedt dit geheel kosteloos aan voor de scholen met daarbij dank

aan de Provincie Friesland. Voor inlichtingen kan met kontakt opnemen met mevrouw Maggy Regnery bij het FEC, telefoon 058- 2941608.

Scholen die naar het FEC willen komen worden verzocht een opgave te doen van het aantal personen dat de ochtendsessie wil bijwonen. De scholenochtend op woendag 17 november zal duren van 10.00 uur tot 11.30 uur.

---- --