Gemeente Driebergen

Informatieavond Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op 17 november 2004

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is vorig jaar officieel geopend door minister Veerman. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, een Nationaal Park? En wat verander er nu in het gebied voor ons, bewoners en genieters van dit natuurgebied? Waarom is het een Nationaal Park geworden? En wie regelt er nu de zaken in het gebied?

Wilt u antwoord op deze vragen? Kom dan naar de informatieavond van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op woensdag 17 november in Dorpshuis Het Hof Hoflaan 29 te Leersum) van 20.00 tot 22.00 uur.

Susan Claessens (coördinator communicatie en educatie van het Nationaal Park) en Marco Glastra (adjunct-directeur Utrechts Landschap) gaan tijdens deze avond in op deze onderwerpen. Zij geven een algemene presentatie over het fenomeen Nationale Parken. Daarnaast lichten ze enkele concrete projecten uit het Nationaal Park toe.

Zo zal Marco Glastra ingaan op de ontwikkelingen rondom het toekomstige ecoduct Mollebos, het ecoduct over de A12 dat straks het zuidelijke en midden gedeelte van de Heuvelrug met elkaar verbindt. Ook licht hij toe de plannen rondom het nog te ontwikkelen ecoduct bij Plantage Willem III (tussen Elst en Rhenen).

Susan Claessens vertelt over de plannen van het Nationaal Park rondom de opvang en informatie-voorziening van de bezoekers. Waar wil men de bezoekers opvangen en hoe? Komt er dan niet meer verkeer het gebied in? Hoe kunnen we de bezoekers aan het gebied zo goed mogelijk informeren over het Nationaal Park?

Dus, wilt u weten wat er allemaal gebeurt in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Kom dan naar deze informatieavond op woensdag 17 november a.s. De kosten voor deze avond bedragen 10,-- per persoon. Bent u vrijwilliger van een natuurorganisatie in het gebied, dan betaalt u slechts 5,-- per persoon.

Aanmelden kan bij:

IVN Consulentschap Utrecht
Tel: 030 221 05 99 of
e-mail: consulentschap.utrecht@ivn.nl

---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg