CLINICLOWNS NEDERLAND

Nominaties bekend voor de Gouden Neus 2004

Amersfoort, 9 november 2004 - Stichting CliniClowns Nederland heeft dit jaar heel Nederland opgeroepen aan de slag te gaan voor het goede doel. Onder de noemer 'aan de slag voor een lach' werden vele honderden acties gevoerd ten bate van de CliniClowns. De meest ludieke actie wordt volgende week beloond met eeuwige roem: de Gouden Neus. In een speciale aflevering van het RTL4 programma Aperitivo op 17 november, zal juryvoorzitter Gordon de Gouden Neus 2004 uitreiken aan de winnaar.

De drie genomineerden zijn:

Kunst voor Kids
De kinderen van Openbare Basisschool de Schovenhorst te Putten hebben een workshop gevolgd bij verschillende kunstenaars uit de buurt. De eindactiviteit was een expositie van het werk van de kinderen, gemaakt met hulp van de kunstenaars. De stukken zijn daarna geveild, geheel ten bate van de CliniClowns.

Wijsneuzendag
De Peelkabouters organiseren om het jaar aan het begin van de herfst de Wijsneuzendag om zo de herinnering aan de Peelkabouters levend te houden. De Peelkabouters steunen niet alleen zelf al jaren de CliniClowns, maar motiveren met hun enthousiasme ook anderen om dat voorbeeld te volgen. Zo vraagt een champignonkweker die zijn 25-jarig jubileum viert aan zijn gasten geld voor CliniClowns, een pannenkoekenhuis uit de omgeving heeft een Peelkabouterpannenkoek op de menukaart gezet en heeft een bevriende relatie een groots benefietconcert ten bate van CliniClowns georganiseerd.

Aardappelen schillen
Ieder jaar zetten de bewakers van de Penitiaire Inrichting Vught zich in voor het goede doel. Dit jaar hebben de bewakers hun vingers kapot geschild voor de CliniClowns. s Ochtends vroeg zaten de potige bewakers, sommigen rechtstreeks uit hun nachtdienst, op een grote trailer piepers te schillen, 700 kg(!). Voor 3 euro per gok konden de bezoekers raden naar het netto gewicht na het schillen van de 700 kg. De geschilde aardappelen zijn vervolgens verkocht. De schillen gingen naar de varkensboer en de opbrengst naar de CliniClowns.

Stichting CliniClowns Nederland
De CliniClowns laten kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap gewoon weer even kind zijn. CliniClowns zijn professionele clowns, die pas na een zware selectie gevolgd door een speciale opleiding in dienst van de Stichting kunnen komen. Niet alleen in de ruim honderd ziekenhuizen die CliniClowns bezoekt vind je kinderen die het moeilijk hebben. Velen van hen worden thuis verpleegd/verzorgd, of verblijven in bijvoorbeeld revalidatie-instellingen en gehandicaptenzorg. Ook deze kinderen wil CliniClowns Nederland graag bereiken. CliniClowns is bezig met een aantal projecten om na te gaan wat de beste manier is om deze kinderen een moment van gezonde afleiding te bieden.

Noot voor de redactie (