Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Termijnen voor bouwondernemingen

10-11-2004 / 12:14

Termijn deelnemen aan versnelde procedure: 17 november De termijn waarbinnen de bouwondernemingen die van de NMa een rapport ontvingen naar aanleiding van de kartelonderzoeken in de grond-, wegen en waterbouw (GWW) moeten beslissen om deel te nemen aan de versnelde sanctieprocedure die de NMa heeft ingesteld, is met een week verlengd. Uiterlijk op 17 november 2004 moet de originele machtiging zijn ontvangen door de heer Blankert en de kopie daarvan zijn ontvangen door de NMa.

Termijn verstrekken aanbestedingsomzet 2001: 30 november De NMa heeft de betrokken bouwondernemingen om gegevens gevraagd betreffende de aanbestedingsomzet 2001. In overleg met het NIVRA is besloten de termijn voor het aanleveren van deze gegevens te verlengen tot en met eind november. Deze omzetgegevens moeten derhalve uiterlijk op 30 november 2004 door de NMa zijn ontvangen.

Op 8 november jl. publiceerde de NMa een toelichting op de wijze waarop de aanbestedingsomzet 2001 in het kader van de sanctieprocedure moet worden bepaald.
Klik hier voor de toelichting met de antwoorden op de gestelde vragen

Termijn voor akkoord doorleiden gegevens aan Belastingdienst: 17 november
De termijn waarbinnen de bouwondernemingen die een beroep hebben gedaan op de clementieregeling hun akkoord kunnen geven voor het doorleiden door de NMa van hun gegevens aan de Belastingdienst, is verlengd tot 17 november 2004.

De NMa zal een daadwerkelijke vermindering op de boete toepassen indien een bouwonderneming toestemming geeft tot het doorleiden van gegevens aan de Belastingdienst. Een percentage hiervoor is nog niet bepaald.