Gemeente Rotterdam

Leden van de commissie voor Wijken en Buitenruimte gaan woensdag 17 november praten met bewoners van Kralinigen-Crooswijk. Dat gebeurt tijdens een werkbezoek dat op initiatief van de commissie plaatsvindt. Aanleiding is het herstructureringsplan voor Kralingen-Crooswijk. Het werkbezoek moet de leden inzicht geven in de ontwikkelingen rond het Masterplan en de mening van verschillende partijen.

Tijdens het werkbezoek is het Stedenbouwkundig Masterplan Nieuw-Crooswijk aan de orde. De commissie wil weten hoe de participatie en betrokkenheid bij het proces van bewoners is geweest. Daarnaast wil ze geïnformeerd worden over de gevolgen voor de buitenruimte. Specifiek gaat het om de waterberging, verstening, groenstructuur, speelstoepen en parkeerruimte.
Het plan voorziet in de sloop en bouw van woningen en ruimte voor meer groen.
In totaal zullen 1800 woningen worden gesloopt voor nieuwbouw van sociale huurwoningen en middeldure en dure koopwoningen. Het betreft het gebied tussen de Boezemlaan - Kerkhoflaan.

Het werkbezoek start om 9.30 uur in Kralingen-Crooswijk met een welkomstwoord van de plaatsvervangende commissievoorzitter. Hij zal ingaan op de betrokkenheid van bewoners bij de voorbereidingen van het Masterplan. De voorzitter van de deelgemeente, de heer Schuiling, geeft een toelichting op het Masterplan en vertelt over de wijze waarop het plan tot stand is gekomen. Ook zal hij in gaan op de betrokkenheid en participatie van de bewoners. Daarna vertrekt het gezelschap per bus voor een tour door de wijk. De commissie bezoekt het Schutterskwartier waar ze een toelichting krijgt van de Belangenvereniging Huiseigenaren Schutterskwartier. Verder bezoekt ze de Crooswijksebocht, Klein en groot Trapezium, de RK-begraafplaats en de Brede School. Om 12.00 uur is er een plenaire discussie over het Masterplan en de uitvoering ervan. Aan de orde zijn dan de standpunten van de verschillende partijen. Het bezoek eindigt om 13.00 uur.

Naast de commissie voor Wijken en Buitenruimte gaan ook leden van de commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer mee met het werkbezoek. De Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) zal de commissie bijpraten over zijn bevindingen.

Bron: Griffie, 11-11-2004

[sitestat.gif?name=Commissieleden bezoeken
Kralingen-Crooswijk&nr=2043785]