Gemeente Breda

Bestemmingsplan Krogten vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders zal op 25 november 2004 de gemeenteraad, na advisering op 17 november in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Verkeer, voorstellen het bestemmingsplan Krogten voor het gelijknamige bedrijventerrein vast te stellen. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt het oude bestemmingsplan Krogten 1972.

Het oude bestemmingsplan Krogten dateert uit 1972 en was duidelijk aan vernieuwing toe. Een belangrijke aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het streven naar duurzame revitalisering van het bedrijventerrein. Daarmee is de gemeente Breda in 1993 gestart. De Krogten is zelfs een landelijk pilotproject op het gebied van duurzame revitalisering van bedrijventerreinen. Het revitaliseringsproces biedt een kader om voor een totaal gebied afspraken te maken en projecten uit te voeren om de economische dynamiek te versterken. Enkele voorbeelden zijn de intensivering van het ruimtegebruik en parkmanagement. Het bestemmingsplan is een deelproduct van dit revitaliseringsproces.

Een belangrijk doel van het bestemmingsplan is het actualiseren van de bestaande juridische regeling. Het bestemmingsplan biedt de bedrijven daar waar mogelijk ruimte voor uitbreiding. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals bebouwingsdichtheid en toegestane hoogten. Vanuit de bedrijfsvereniging is er een klankbordgroep opgericht, die zijn visie voor het bedrijfsterrein heeft gegeven. Hiermee is voor zover mogelijk rekening gehouden in het bestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan gaat ter goedkeuring naar Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Breda, 11 november 2004