Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Schipper bezoekt kennisintensieve sierteeltbedrijven

Op 17 november aanstaande bezoekt gedeputeerde Schipper van de provincie Noord-Holland een aantal kennisintensieve sierteeltbedrijven in de regio Aalsmeer. Schipper wil zich op de hoogte stellen van de laatste innovaties op het terrein van de teelt, veredeling en export van sierbloemen.

De bedrijven die Schipper bezoekt maken alle deel uit van Flower Mainport Aalsmeer, een economische cluster van wereldformaat. Deze positie dankt de Mainport voor een belangrijk deel aan de innovatieve technieken die door de bloemenbranche in deze regio worden toegepast. De cluster vormt dan ook een van de zeven speerpunten in het provinciale beleid ter stimulering van de kenniseconomie.

Het eerste bedrijf dat Schipper bezoekt, Royal van Zanten, heeft veel kennis over hoogwaardige vermeerderings- en verdelingstechnieken in huis. Kennis speelt in deze branche een cruciale rol. Hierna staat een bezoek aan Bunnik Vrieseas op de agenda. Het jonge plantenproductiebedrijf bedient zich van high tech apparatuur bij het ontwikkelen van nieuwe concepten en dubbel grondgebruik. Als laatste bezoekt de gedeputeerde Leliveldgroep/Topflora International. Dit is een exportbedrijf dat concepten ontwikkelt voor o.a. supermarkten, benzinepompen en winkelketens.

Om 12.00 uur stelt gedeputeerde Schipper tenslotte de nieuwe website van de Flower Mainport Aalsmeer in werking. Na speeches van de heer. F. Kuipers (voorzitter VBA) en de heer J. Leliveld (bestuur VGB) sluit Schipper de bijeenkomst af met een terugblik op de ochtend en zal het provinciale beleid op het terrein van kenniseconomie toelichten.