Ingezonden persbericht


Persbericht

Geluidsdichte Waterglijbaan Sportfondsen Neede

Op woensdag 17 november om 13.00 uur neemt Wethouder Henk Klanderman van de gemeente Neede, samen met de kinderen uit Neede en omgeving de nieuwe waterglijbaan van Sportfondsen Neede in gebruik. Deze nieuwe glijbaan is uniek voor Europa, omdat de glijbaan geheel geluidsarm is gemaakt.

Met deze nieuwe glijbaan komt er een einde aan ruim 10 jaar lang procederen tussen de gemeente Neede en de twee buren van 't zwembad.

De realisatie van deze geluidsarme glijbaan is de laatste van een reeks maatregelen welke Sportfondsen Neede BV heeft moeten nemen om te voldoen aan de milieuvergunning.

Het bijzondere aan deze glijbaan is dat het gedeelte wat buiten het zwembad loopt geïsoleerd is. De glijbaan is daar dubbelwandig gemaakt met isolatiemateriaal tussen de wanden. Om zeker te zijn van voldoende geluidsreductie is er begin 2004 eerst een proefopstelling gemaakt en zijn geluidsmetingen verricht. Uiteindelijk bleek de vereiste geluidsreductie behaald te kunnen worden. Hiermee is de waterglijbaan van Sportfondsen Neede de eerste geluidsarme waterglijbaan in Europa!

De glijbaan is aan de binnenkant geheel voorzien van gekleurde verlichting wat het glijden voor de jeugd extra spannend maakt.

Bij de realisatie van de waterglijbaan zijn glijbaanleverancier Vamoo uit Boekel, akoestisch onderzoeksbureau DGMR uit Arnhem en leverancier van geluidsreducerende materialen Merford uit Gorinchem nauw betrokken geweest. De verwachting is dat in de toekomst veel vaker geluidsarme glijbanen vereist zullen worden.

Van: Sportfondsen Neede BV

Contactpersoon: Erik Koudijs

Tel. Nr. 06-21855716

Adres: Sportcentrum 't Spilbroek, Bleekenweg 14, 7161 AB Neede