Ingezonden persbericht


PERSBERICHT afdeling Bollenstreek
Koninklijk Horeca Nederland

Horeca een hele tour!

Horeca Bollenstreek wil inleving overheid vergroten

BOLLENSTREEK, 12 november 2004 - Op woensdag 17 november worden politici ingewijd in de gastvrije wereld van een horecaondernemer. Voor burgemeester en wethouders, gemeenteraadsleden, ambtenaren, politie en brandweer organiseert de afdeling Bollenstreek van Koninklijk Horeca Nederland een Prominentendag, zodat zij kunnen zien welke belangrijke rol de 'Gastheren van de samenleving' spelen.

Onderwerpen die ter sprake komen zijn het 'Geïntegreerd Horeca Beleid' en 'Veiligheid in de Horeca'. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de vorm van een workshop met korte presentaties en uitgebreide mogelijkheid voor discussie.

Ondernemen in de horeca is een leuk vak, hoewel het ook zijn zware kanten kent. Regelgeving maakt het er namelijk niet makkelijker op. De horeca heeft met meer dan 100 wetten en 75 administratieve verplichtingen de hoogste administratieve lastendruk* van het Nederlandse bedrijfsleven. Minder en duidelijker regels moeten het ondernemen in de horeca weer een stuk leuker maken, want daarvoor zitten ondernemers in de horeca. Gastvrijheid is geen keuze, dat zit hen in het bloed. Ze willen een goed en bloeiend horecaleven bieden als een waardevol element van de Bollenstreek.

De Prominentendag vindt plaats op woensdag 17 november van 16.00 tot 19.00 uur in restaurant de Gevulde Mand, Haven 4, te Lisse, met aansluitend een hapje en een drankje.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de Prominentendag bij te wonen. Wilt u zo vriendelijk zijn u op te geven bij het secretariaat, Lex Vleerlaag, khnbollenstreek@wolmail.nl telefoon 0252-216779 of fax 0252-221148. Bedankt.


* EIM-Monitor Administratieve Lasten 2002


---

Noot voor de redactie -