Vredessite 'de nieuwe oorlog'


Actievergadering over slotdemonstratie Nederlands Sociaal Forum

Samen voor een kleurrijk Nederland

Hierbij nodigen we alle maatschappelijke organisaties in Nederland uit voor een bijzondere actievergadering in verband met de recente gebeurtenissen in het land (zie oproep hieronder). Op deze actievergadering willen we invulling geven aan de slotdemonstratie van het Nederlands Sociaal Forum op zondag 28 november. Om 14 uur start dan de demonstratie onder de leuze "Samen voor een kleurrijk Nederland!".
Het initiatief voor deze actievergadering is genomen door de coordinatiegroep van het Nederlands Sociaal Forum en staat uitdrukkelijk open voor alle organisaties in Nederland die zich betrokken voelen. De vergadering is:
Datum: Woensdag 17 november
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Gebouw HTIB, Tweede Weteringplantsoen 2c in Amsterdam OV: Tram 16, 24 of 25 vanaf C.S., uitstappen Weteringcircuit. Met vriendelijke groet,
Coordinatiegroep NSF

---

Oproep demonstratie
Samen voor een Kleurrijk Nederland

We worden in Nederland geconfronteerd met een klimaat van toenemende haat en onverdraagzaamheid, waarin religieus fundamentalisme een uiting vindt. Ook zien we de toename van intolerantie, discriminatie en racisme. Een aanzienlijk deel van de allochtone bevolking wordt getroffen door racisme in het dagelijks leven. Dit gebeurt in de context van sociale spanningen in Nederland, wereldwijde neo-liberale globalisering, oorlog en geweld. We spreken ons krachtig uit voor vrijheid van meningsuiting binnen de grenzen die de wet daaraan stelt, en tegen iedere vorm van racisme, islamofobie, anti-semitisme, homofobie en sekisme. We willen polarisatie tegen gaan en ons niet tegen elkaar uit laten spelen. We willen samen opkomen voor een kleurrijk Nederland! De demonstratie start op zondag 28 november om 14 uur bij het Sociaal Forum op het Beursplein in Amsterdam en loopt daarna naar de Dokwerker op het Jonas Daniel Meijerplein. Daar is rond 15 uur een korte manifestatie met sprekers en muziek. Wij roepen iedereen jong en oud, man en vrouw, autochtoon en allochtoon op om mee te lopen; Samen voor een kleurrijk Nederland!
Meer info: www.sociaalforum.nl

---

Nederlands Sociaal Forum: een andere wereld is mogelijk! 26, 27, 28 november 2004, Amsterdam


_____