Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 15 november 2004

Komende woensdag Andorra - Nederland op Nickelodeon: Co adriaanse als analist

Vanuit de Hilversumse TV-studio wordt presentator John van Vliet woensdagavond bijgestaan door AZ-trainer Co Adriaanse tijdens de voetbalinterland Andorra - Nederland die in Barcelona wordt gespeeld. Adriaanse geeft zijn visie op het Nederlands Elftal in deze kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK 2006 in Duitsland. Voor het rechtstreekse radioverslag, dat op Radio 10 Gold wordt uitgezonden, is Leo Driessen nieuw in het presentatieteam. Hij zit samen met Bert Nederlof in het stadion, terwijl Jos Kuyer de presentatie vanuit de studio verzorgt.

Andorra - Nederland wordt gespeeld in het Miniestadi van FC Barcelona, gelegen naast het bijna tien keer zo grote hoofdstadion van de club, Camp Nou (120.0000 zitplaatsen). Andorra, dat zelf niet over een volwaardig stadion beschikt, was al eerder met 'thuiswedstrijden' te gast in Spanje en speelde in het Miniestadi, o.m. interlands tegen Ierland en Nederland in het kader van voorgaande toernooien.

Voor televisie doet Eddy Poelmann vanuit het stadion verslag, terwijl Sierd de Vos en Barbara Barend de spelers en coach Marco van Basten interviewen. De uitzending op Nickelodeon begint woensdag 17 november om 20 uur, de wedstrijd zelf om 20.30 uur. Van de andere duels uit de poule van Oranje, Armenië - Roemenië en Macedonië - Tsjechië, zijn samenvattingen te zien. Bij Radio 10 Gold staat de gehele avond - van 19 tot 23 uur - in het teken van de wedstrijd. Voor bezitters van snel internet is het duel ook te volgen op de KPN-site www.oranje.nl.

De productie van het televisieprogramma rond de ontmoeting van Nederland en Andorra is in handen van WK Producties. De exclusieve radio-, TV- en internet-rechten van alle uitwedstrijden van Oranje op weg naar het WK 2006 in Duitsland liggen bij Talpa.

__________________